Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem iPhone 5- rychlé vybíjení

Dobrý večer, kamarádka má problém s iPhone 5, občas zlobilo nabíjení, ale nic vážného. Pak spadl na zem, prakl displej, ale dal se tak nějak používat. Jednoho dne se vybil, nešel nabíjet a v tu chvíli došlo na výměnu displeje. Po opravě se mobil vybije ze 100% na třeba 10% cca za necelých 5-6 hodin, odhadem. Je možné, že vybíjení dělá nový displej? Telefon se normálně zamkne, displej zhasne, tak podle mě by měl být displej i dotek bez napájení a problém by měl být na desce, nebo to může být i tím displejem? Zkoušeli jsme OOBNOVIT VŠECHNA NASTAVENÍ, ale to nepomohlo. Děkuji moc za informaci.

Předmět Autor Datum
Skrytá neodhalená další vada. Zřejmě ještě výměna desky a budeš mít ajfona za prémiovou celkovou cen…
kozakl 03.10.2016 21:32
kozakl
iphone 5 už je celkem starý model, zaleží jak dlouho už ho má. Pokud 2-3 roky tak mohla v klidu odej…
dsfg 03.10.2016 21:51
dsfg
A to že by baterka odešla tak znenadání během týdne? Kdy mobil vydržel celý den s rezervou a nyní je…
Micha.lll 03.10.2016 21:55
Micha.lll
Může to být displejem, servis mohl cokoli poničit při výměně, ale klidně to bude baterkou. Naopak, z…
Potkan007 03.10.2016 22:15
Potkan007
No popravdě displej měnil můj známej na mé doporučení, zkušenej servisák mimo práci za flašku a to p…
Micha.lll 03.10.2016 22:37
Micha.lll
Krásná práce,krásný výsledek,známý je borec. Takže spokojenost ?
kozakl 04.10.2016 06:57
kozakl
Chceš pochybovat o tom kdo to opravil, nebo o tom, kdo ten nový displej vyrobil, koupil? Ty určitě v…
Micha.lll 04.10.2016 11:15
Micha.lll
Klid:-)...Kozakl je místní šašek (jenom je jediný kdo si to nemyslí)
Slepejš 04.10.2016 12:18
Slepejš
Šašky mám rád, jsou vtipní. Tenhle je pouze debil :puff:
icepower32 04.10.2016 12:49
icepower32
to máš iphone 5S alebo 5a .keď ide z displeja dať dole ochranný plech ? na pôvodnom iphone 5 je ochr…
audax 04.10.2016 12:16
audax
Plech pod displejem je oddělitelný tuším 4 šrouby na bokách a 2 šrouby- jeden dole a druhý nahoře, t…
Micha.lll 06.10.2016 20:39
Micha.lll
Me tak rychle u iPhone 4 vybíjela 'synchronizace', jde to najít i pod nastavení 'mail' aktualizovat|…
WPShell 06.10.2016 20:46
WPShell
Může se jednat o neoriginální komponentu. 5tky byly celkově problémové, špatný mikrofon, sluchátko,… poslední
Kohyx 08.10.2016 08:41
Kohyx

A to že by baterka odešla tak znenadání během týdne? Kdy mobil vydržel celý den s rezervou a nyní je KO po cca 5-6 hodinách? cca 10 % co hodinu i rychleji? Nevím jak tyto bateri vydrží a pak je šlus, ale přinde mě to velmi rychle. Spíš jsem si říkal, jestli v tom zamčeném stavu to nemůže dělat nový displej s dotekem?

Může to být displejem, servis mohl cokoli poničit při výměně, ale klidně to bude baterkou. Naopak, zvykem moderních článků je odcházet skokově bez varování. Jeden den super, druhý den poloviční výdrž.
Ještě mě napadlo, neměnil to nějaký garážník za pár korun? Jestli třeba neměl hned vedle telefon na výměnu akumulátoru, tenhle se zdál být fajn, tak je prohodil a ty to stejně nedokážeš. Ani tomu bych se nedivil. Takhle jel děda roky zpátky s Fabií do vesnického servisu na pravidelný roční servis. Týden nebo dva po návratu se vysypal alternátor a jelikož měl najeto 24 000, nechal ho přezkoumat. Zjistilo se, že na šrouby k němu někdo nedávno určitě sahal a alternátor je celý rozsypaný ve stavu po 200 000. Servis samozřejmě zaujal pózu "to by se u nás nemohlo stát".

No popravdě displej měnil můj známej na mé doporučení, zkušenej servisák mimo práci za flašku a to před mýma očima. Otevřel, odpojil baterii, odpojil displej, přehodil na displeji plech, spínač, myslím kameru s reprákem a dal to zpět, vše zapojil a hotovo. Krásná práce na asi 15 minut. Baterii určitě nepřehazoval, to bych jistě viděl.

Chceš pochybovat o tom kdo to opravil, nebo o tom, kdo ten nový displej vyrobil, koupil? Ty určitě víš kde je chyba, jen to nechceš říct. Ty jsi mě ale kamarád...
Mimochodem, nechci tady zmiňovat jeho jméno a ani to, kde servisuje běžně tuto elektroniku i když bych mohl. Věnuje se opravě mobilů, tabletů atd. možná 20 let. On sám neví kde je problém, muselo by se to vyloučit vložením jiného displeje, což se plánuje ten původní. Zatím jsem hledal od někoho užitečný Tip. Na Googlu jsem použil zatím dostupné rady Reset PWR a BTN, shozením aplikací, Obnovení telefonu, nic nepomohlo...

to máš iphone 5S alebo 5a .keď ide z displeja dať dole ochranný plech ? na pôvodnom iphone 5 je ochranný plech "neoddelitelne" pripevnený na spodnej strane displeja a tvorí s ním pevne osadenú komplet,ktorý nejde bez deštrukcie displeja jednoducho odddeliť,takže pokial tam dal nesprávny typ displeja alebo nejakú noname náhradu,môže po výmene dochádzať k preťažovaniu,skratom a iným anomáliám,ktoré majú vplyv na rýchle vybitie baterky....

Plech pod displejem je oddělitelný tuším 4 šrouby na bokách a 2 šrouby- jeden dole a druhý nahoře, teď jsem to přehodil sám. Co jsem viděl u kámoše, se nedá zapomenout. Sám něco opravuji a v tomto jsem se jen přiučil. Původní iPhone displej vypadá naprosto stejně jako ten dodanej displej z Číny. Navíc se tam šroubuje pod plíškem kamera a slouchátko s mikrofonem.
viz odkaz
https://www.replacebase.co.uk/media/catalog/produc t/a/p/apple-iphone-5c-lcd-replacement-touch-screen -digitizer-assembly-with-all-cables-original-5010- p_4_2.jpg
Ten plech je demontovatelnej a na něm je ještě nahoře kamera se sluchátkem. Plech pod displejem není natvrdo

A TO DŮLEŽITÉ!!!
Starej display vydrží cca 2 dny a novej display vydrží sotva 6 hodin. Před chvílí jsem to sám párkrát přehodil, nabil a vyzkoušel.
Takže je vadný displej, ale Číňan, když jsem mu napsal, nechápe, že se s takovou závadou nesetkal... Tak uvidím...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru