Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výměna základních desek

Zdravím, nedávno jsem se vás tady ptal, jak by to bylo kdybych chtěl vyměnit základní desku s procesorem když mám oem verzi windows. Dozvěděl jsem se že bych o windows přišel, ale napadlo mě že pc ze kterého bych desku i s procesorem bral má taktéž oem windows, takže by mě zajímalo jestli by to fungovalo tak jak si myslím že kdyby se desky a procesory prohodily tak by windows normálně fungovaly, jen by na každém pc byl windows z toho druhého?

Děkuji moc za odpovědi :)

Předmět Autor Datum
hardware každého počítača vytvorí jedinečný digitálny hash,ktorý sa zmenou hardwaru zmení,licencia w…
audax 04.10.2016 20:32
audax
Ne, to nejde, musel bys zmenit licencni cisla k tem Windows na ty spravna teda prohodit taky a asi i…
RedMaX 04.10.2016 20:40
RedMaX
Ok, takže zase nic. Každopádně děkuji za reakce. poslední
DerilJoel 04.10.2016 21:20
DerilJoel

hardware každého počítača vytvorí jedinečný digitálny hash,ktorý sa zmenou hardwaru zmení,licencia windows si kontroluje tento digitálny hash,takže zmenou hardwaru to systém zistí,že digitálny hash hardwaru sa kompletme zmenil natolko,že je nutná reaktivácia windows...pri zmene zákl.dosky už oficiálne OEM licencia,ktorá je na ňu naviazaná, zaniká,...okrem toho totiž každý hardwarový komponent má určité bodové hodnotenie,ktoré umožňuje čiastočnú zmenu hardwaru,zákl.doska ovšem zaberá plné bodové hodnotenie zmien,takže jej výmenou sa kompletne presiahne povolená bodová zmena a to znamená kompletný oficiálny zánik OEM licencie.....

Ne, to nejde, musel bys zmenit licencni cisla k tem Windows na ty spravna teda prohodit taky a asi i preaktivovat. A nezapomen, ze reseni vymeny nainstalovanych Windows bez reinstalace na jinem hardwaru nemusi vzdy fungovat, vetsinou funguje pokud se meni Intel za Intel a AMD za AMD, ale ani tam to rozhodne neni stoprocentni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru