Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přenosové problémy

Bezdratove technologie v bezlicencnom pasme trpia rusenim, ktore znizuje dosiahnutelnu rychlost az tak, ze to niekedy nebezi vobec. Existuju bezdratove technologie, ktore rusenim netrpia (napriklad WiMAX) prave z dovodu, ze to pouziva vyhradene frekfencie. Tato vec je dobra a funguje tak ako by clovek predpokladal, ale je super draha. Z tohoto dovodu ju skoro nikto neponuka, pretoze vsetci chcu mat Internet max za 300 korun a kvalitu za 1000 korun nieje nikto ochotny zaplatit.
Dalsia vec je agregacia. Ak sa na AP poskytovatela pripoji 10 uzivatelov, ktori vsetci stahuju max. rychlostou, tak rychlost pre jedneho sa automaticky rozdeli v pomere 1:10, t.j. rychlost sa znizi na 1/10 pre kazdeho. Ak ma AP max.download 100Mbps, tak kazdy potom moze tahat iba 10Mbps (ak vsetci tahaju naraz). Spolieha sa na to, ze naraz vsetci netahaju, takze ta rychlost je vacsia a moze to byt tych az 30Mbps.
Dalsie spomalenie nastava na domacej wifi. To ovsem poskytovatela nezaujima. Nema ziadnu povinnost riesit bordel u niekoho na domacej sieti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny