Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem telekomunikace

jenze...
u hlasove komunikace i kdyz to silne sumi, tak tomu je rozumnet, diky tomu, ze se do toho vlada mozek. Kdyz by to slo digitalne, tak nic neuslysis, protoze obvody nejsou sto rozeznat signal
u datove komunikace, kdyz vezmes ciste digitalni signal a provedes si laplaceovou transformaci rozlozeni do harmonickych slozek, dostanes temer spojite spektrum, ktere se proste neda prenaset ( nehomogenita prostredi, kazda frekvence ma jiny utlum, jiny fazovy posun atd.. na konci bys z toho neposladal zpet digitalni signal ) a dalsi je samozrejme omezena sirka pasma a omezeni frekvence po ktere se to ma prenaset ( vzduchem je to omezeni pasma, pres draty je to zase takova frekvence, pro ktere ma dane usporadani vodicu nejmensi utlum apod.. ). Proto se to modemy moduluje na analog :-) doporucuji v tomto ohledu studium teorie elektromagnetickeho pole.

EDIT: ethernet 100Mbit zabira 125MHz sirky pasma a jedna se o vicestavovou komunikaci, vodice jsou specialne upraveny aby co nejmene rusily do okoli ( sum do okoli je velka bolest ethernetu po elektrickych dratech ) a dosah je 100metru. Dalsi kapitolou je optika, ktera poskytuje dostatecnou sirku pasma, a je prizpusobena digitalnimu prenosu ( vyuziva mnohem vyssich frekvenci ), jenze to by kyslikari museli vymenit veskere rozvody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny