Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Update u MS serverů které jsou v provozu 7/24

ale to je obecne znamy fakt, to rikaji i administratori tech serveru. Kdo da windows server na exponovane misto ( na perimetr do internetu ) bez hardwaroveho firewallu, tak je blazen. Kdyz to neni primo exponovane do internetu, tak se bez restartu da treba dva mesice vydrzet. Pokud ovsem neni exploit na sluzbu, ktera do internetu vystavena je i pres ten firewall, tam upgrade nutny a timpadem i restart.
Proc se to tak hojne pouziva je fakt, ze spousta serveroveho softwaru ( vetsinou jednoucelove veci, beznych sluzeb se to netyka ) jsou proste jen pod windows ( zrejme je tam programovani jednodussi ). Diky tomu se take zivi antiviriove spolecnosti, neb to je zrejme jediny zpusob, jak ochranit WinServer, ktery jeste nema na znamy exploit zaplatu od zneuziti toho exploitu.

PS: mel jsem tu cest s jednim webovym serverem, ze ktereho jsem si pres PHPinfo vytahl informace ( spravci nechali PHPinfo otevrene do internetu ) a byl to WinNT server. Opravdu jsem se divil, protoze WinNT pro microsoft uz neexistuje ( co se tyce obchodni politiky a updatu ).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny