Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poradte levny LTE Modem

Zdar, potrebuju k notebooku LTE modem, na notasu mam Visty a bude se to sem tam vyuzivat i na jinem notasu z Win10.

Nejlevnejsi co jsem nasel u T-Mobile

Alcatel Onetouch 4G PLUS L850V

za 1.151,-

SIMku na data mam prave o T-Mobile, doted jsem ji pouzival pres telefon, ale chci to ted zmenit a mit ji v modemu, protoze ji stejne posledni dobou vyuzivam jen k pripojeni na notebooku a navic to chci pujcovat otcovi na chalupu.

Dotaz je, zda by se nasla jest enejaka levnejsi alternativa nez to co jsem nalezl ja. S fungovanim by snad nemel byt problem, predpokladam, ze horsi prijem signalu nez telefon to mit nebude?

Předmět Autor Datum
Tieto usb kľúče nie sú moc ideálne. Skús radšej niečo takéto https://www.telekom.sk/osobne/magio-int…
čitateľ 16.10.2016 18:30
čitateľ
oboum dekuju. jeste nez objednam, tak se zeptam na Tieto usb kľúče nie sú moc ideálne. V cem je p…
RedMaX 16.10.2016 21:35
RedMaX
Beriem to ako alternatívne domáce pripojenie, kde nie je iná možnosť. Do parku na lavičku samozrejme…
čitateľ 16.10.2016 21:53
čitateľ
netuším čo myslel tým,že niesu moc ideálne,osobne používam usb modem od novatel wireless a jedinú "n…
audax 16.10.2016 21:55
audax
ok, jeste jednou dik, vezmu ten od T-Mobile. poslední
RedMaX 16.10.2016 22:22
RedMaX
lacnejšiu variantu už asi nenájdeš,cenovo okolo toho alcatelu sa pohybuje len nový d-link lte usb ad…
audax 16.10.2016 19:23
audax

oboum dekuju.

jeste nez objednam, tak se zeptam na

Tieto usb kľúče nie sú moc ideálne.

V cem je problem?

Me jde ciste o to, kdyz nekam jedu s notasem, tak se napichnout na net a pres teamviewer provest vzdalene nejakou cinnost doma na PC a prohlednout emaily, otcovi bych to pak pujcoval na chalupu, on v podstate pouze cte na netu noviny, pocasi apod. Takze zadne velke prenosy dat, opravdu jen nouzovka, proto doufam, ze by to problem byt nemel. Kdysi jsem me podobny 3G modem zapujcen z prace od O2 a fachalo to.

Beriem to ako alternatívne domáce pripojenie, kde nie je iná možnosť. Do parku na lavičku samozrejme nie. Ale tam neberiem ani nb.

Fungovať bude. Ale je to nepraktické z pohľadu používania, môže štrajkovať ovládač, žiari to priamo vedľa teba, väčšinou si na mieste so slabším signálom, win10 to neberie ako mobilné dáta, a kľudne ti na pozadí stiahne ďalšiu 4 giga aktualizáciu, nemôžu ho využiť viacerí naraz.. a otcovi sa bude ľahšie niesť "veľká" krabica ako tá malá pixľovina. A namiesto tohoto celého len otvoríš nb, a internet už máš.

netuším čo myslel tým,že niesu moc ideálne,osobne používam usb modem od novatel wireless a jedinú "nevýhodu",ktorú som vypozoroval ,je to,že pokial sa pripájaú cez usb hub,záleží od kvality a verzie usb hubu,na niektorých velmi rýchlo poklesne rýchlosť,inú nevýhodu som osobne nezistil,ani žiadny problém so signálom ako je to časté napr. u usb tv kariet,kde obvykle dodávaná drátiková pseudoanténa je úplne nanič a treba ju vymeniť za niečo lepšie,a to som odskúšal EDGE/flash-odfm/3G/UMTS/HSDPA+ usb modemy od ovation,nokia 202,globetrotter,d-link,novatel a ani jeden nevykazoval nikdy žiaden problém s príjmom signálu,nakoniec som zvolil ako finálne riešenie novatel kvôli tomu,že podpora je pre všetky dostupné operačné systémy a po hw stránke je tam podpora z výroby pre prakticky všetky dostupné typy sietí používaných vo svete a aj exotiky typu telstra/evdo nieje problém,jediným ďalším mínusom je cena,ale tú osobne neriešim....

lacnejšiu variantu už asi nenájdeš,cenovo okolo toho alcatelu sa pohybuje len nový d-link lte usb adpter za 39 eur/cena je vo volnom predaji,nie u operátorov/,zbytok sa pohybuje od cca 70 eur smerom hore vo volnom ,bežnom predaji,nie u operátorov za dotované ceny v rámci nejakej internetovej služby,s ktorou sa obvykle predávajú ako cenovo zvýhodnené zariadenia.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru