Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte antimalware

Zdravím, mám problém s malwarem v mém PC. Již před nějakou dobou se mi v počítači objevil program MPC cleaner, který není v seznamu programů k odinstalování. Zjistil jsem že je to malware tak jsem použil ADW Cleaner k odstranění. Program našel daný MPC Cleaner, odstranil ale po restartu PC se na ploše objevil znova MPC Cleaner, navíc se pořád zapíná při startu PC a to mi značně zpomaluje PC po zapnutí. Zároveň mám problém s tím, že se mi při každém startu PC zapne prohlížeč s jakousi stránkou startgo123.com, tato stránka je navíc nastavená jako domovská i když ji přenastavim na Google. Žádám o doporučení nějakého kvalitního bezplatného antimalwaru který by vyřešil tyto problémy. Díky.

Předmět Autor Datum
Milióny používají MBAM, můžeš i ty. Problémy musíš řešit sám, na to program není. ___KLIK___
karel 20.10.2016 17:04
karel
Spusti správcu úloh a vypni "MPC cleaner" v okne "Procesy" a potom aj "Po spustení". Reštartuj počít…
Ansam 20.10.2016 17:57
Ansam
používám kombinaci adwleaner (automat) + ms autoruns* (ruční práce). pokud je adware/spyware tradičn…
lední brtník 20.10.2016 18:44
lední brtník
MBAM si z mpc cleanerom vie poradiť,takisto Zemana Antimalware,je to síce 15-dňový plne funkčný tria… poslední
audax 20.10.2016 19:47
audax

používám kombinaci adwleaner (automat) + ms autoruns* (ruční práce).
pokud je adware/spyware tradičně zavlečený přes chrome, u odolávajících případů nezbude než jeho profil zazálohovat a smazat - chcípnou i skryté doplňky a skripty.

*) ms autoruns má záložky: logon (po spuštění), services (služby), scheduled tasks (naplánované úlohy).

MBAM si z mpc cleanerom vie poradiť,takisto Zemana Antimalware,je to síce 15-dňový plne funkčný trial,ale ako jednorazové riešenie je velmi účinné,je to spoločné dielo Symantec-Norton a Cisco/pre tých,čo o tom ešte nikdy nepočuli/...vyblokovanie mpc cleaneru pomocou autoruns a spol je pomerne zložité,on sa spúšťa velmi variabilne,takže človek s nulovými skúsenosťami s procesmi a službami windows bude naprosto bezradný,mpc cleaner treba "vytrhnúť" zo systému radikálnou metodou,ale spomenutý MBAM to zvláda....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru