Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVI za HDMI

Dobrý den, mám grafickou kartu NVIDIA geforce GT 640, která má HDMI port a monitor Samsung s24d300 který má taky HDMI port.. a koupil jsem si kvalitní stiněný pevný kabel za 500 1 metrový.. že to pripojim misto DVI kabelu, ale když grafickou kartu propojim s monitorem pres HDMI a zapnu PC tak se nic neděje jen je černá obrazovka a počítač běží dál.. ale když je přes DVI tak funguje dobře.. tak mě napadlo jestli se to ještě nějak nenastavuje v biosu nebo někde jinde kde by bylo rozhraní přes HDMI zakázané nebo něco jiného ? nevíte co stím ?

Předmět Autor Datum
HDMI a DVI je to same, akorat to ma ruzne konektory, takze pokud mas oboji propojene pres DVI a beha…
RedMaX 22.10.2016 14:09
RedMaX
za HDMI to chci vyměnit že DVI kabel nemám mám ho jen pujčený od kámoše.. a když přepnu na monitoru…
PC008 22.10.2016 14:11
PC008
Melo by to fungovat automaticky, bud je ten kabel vadnej nebo vadnej port na monitoru, jinak nevim c…
RedMaX 22.10.2016 14:20
RedMaX
ted jsem udelal takovy test: vyndal jsem z pc grafiku vzal ten stejny monitor a kabel a dal grafiku…
PC008 22.10.2016 14:35
PC008
Co mas presne za zakladni desku, prijde mi to jako nesmysl, ale zkusim se ti mrknout jestli k te des… poslední
RedMaX 22.10.2016 18:01
RedMaX

HDMI a DVI je to same, akorat to ma ruzne konektory, takze pokud mas oboji propojene pres DVI a beha to tak to tak nechej, neni duvod to propojovat HDMI.
JInak ale neni duvod aby to pres HDMI nebehalo. To DVI jsi teda odpojil? Monitor by si mel zdroj signalu najit sam, ale pro jistotu zkus na ovladacich tlacitkach na monitoru mu vstup prepnout rucne.

ted jsem udelal takovy test: vyndal jsem z pc grafiku vzal ten stejny monitor a kabel a dal grafiku do starsiho kancelarskeho PC propojil monitor s grafikou pres ten kabel HDMI a funguje parádně bez problému a automaticky naskočil při startu PC.. Takže já musím mmít v PC nějakou funkci která zakazuje ty HDMI porty ? nevíte o nějaké takové ? zřejmě bude asi v biosu.. nebo snad v PC??

Co mas presne za zakladni desku, prijde mi to jako nesmysl, ale zkusim se ti mrknout jestli k te desce najdu na netu manual, jestli tam neco neuvidim.

Jinak to teda radsi zkus vratit vsechno zpatky a jestli si tam predtim nemel jen nekde spatnej kontakt, jestli to na po druhy nepojede.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru