Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno notebook HP 6730s - nefunguje zvuk, i když je nainstalovaný správně

Hádejte, z jakého stroje píšu ... ano je to HP6730 s windows vista. Nevzpomínám si, že bych někdy u tohoto notebooku za pomalu 10 let měl někdy problémy se zvukem. Narozdíl od ostatních počítačů, kde toto řeším neustále (furt se zvuk přehrává jinam nebo vůbec, nebo blbě, je fakt, že to je hlavně problém windowsu). Tento notebook má snad jediný zvukový výstup, který jde do reproduktorů a když se zastrčí sluchátka tak do sluchátek a vypadá to, že je to přepínáno v tom konektoru (tak mě napadá, může být vadný ten konektor, ale tohle nejde rozumně opravit, než se v tom piplat, to už bych si radši koupil zvukovku na USB). Když je v doku, jde obojí paralelně, vlastně nevím, v doku jsem používal jen linkový výstup.

Zkusil bych nějaký inteligentnější program, kde lze zvolit výstupní zařízení (třeba VLC), ale to je opravdu spíš pro počítače, tady je výstupní zařízení jen jedno (vidím "Soundmax integrated digital HD audio", co vidíte vy v nabídce zvuk/zvukové zařízení?).

Doporučuju nabootovat do nějakého linuxu (třeba linux mint si s hw notebooku poradí i lépe než sw od hp mám vyzkoušené např. mint verze od 13 do 17, ubuntu 12lts, aj.). Pokud ani tam nebude slyšet žádný zvuk a správce zvuku (nebo jak se to tam jmenuje, možná jen "zvuk" nebo "sound") nedá rozumnou odpověď tak pak nevim. Ale pokud fungovat bude, pak je to jasné, je to chyba sw.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny