Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odeslaná pošta končí u příjemce často ve spamu

Dobrý den, používám Opera Mail a když posílám z adresy vedenou na Centrum.cz, tak poslední dobou emaily končí u adresátů ve spamu. Jednou to je u příjemce na Seznamu, jindy zase na Volny a jiné. Odchozí server je smtp mého poskytovatele připojení, výchozí kódování mám nastaveno na utf-8. Nesetkal se někdo s tímto a kde by mohla být příčina? Předem děkuji za reakce.

Předmět Autor Datum
Většinou to dělá mail na více adresátů,nebo příloha s nějakou .exe příponou.
kozakl 25.10.2016 16:53
kozakl
Díky, na více adres převážně neodesílám a dělá to i bez přílohy.
Pk 25.10.2016 17:01
Pk
To "Centrum" nemá vlastní SMTP server?
ms 25.10.2016 17:08
ms
Jistě má, ale takto to musí být nastaveno, jde to ještě přes poštovní server poskytovatele připojení…
Pk 25.10.2016 17:40
Pk
Jistě má, ale takto to musí být nastaveno Proč?
ms 25.10.2016 17:50
ms
Nechodí to jinak. Pokud poradíš jiné nastavení, budu jen rád. :-) Díky.
Pk 26.10.2016 07:54
Pk
Ine nastavenie je nastavit si smtp centrum.cz, uplne idealne je pouzivat smtp Googlu, to si nedovoli…
fleg 26.10.2016 08:01
fleg
A to jste zkusil? Jednak může být antispamový filtr nastaven tak, že kontroluje doménu SMTP serveru… poslední
ms 26.10.2016 19:14
ms

Jistě má, ale takto to musí být nastaveno, jde to ještě přes poštovní server poskytovatele připojení. Používal jsem starou Operu se zabudovaným em. klientem a tam to bylo shodné. Něco jiného je, když budu psát ale přímo z poštovního účtu na Centrum.cz, tam to vychytané/jak to příjemci dojde/nemám. Jinak na tom Opera mailu mám účtů více a příjem pošty mně hlásí rozdílné zvuky. ;-)

Ine nastavenie je nastavit si smtp centrum.cz, uplne idealne je pouzivat smtp Googlu, to si nedovoli blokovat na sieti nikto;o).
Ja blokujem na sieti u seba cudzi smtp a kazdy kto chce pouzivat svoje musi poziadat o vynimku. Bolo to kvoli problemom s roznymi blacklistami.
Skus si skontrolovat smtp svojho ISP na lookup. Ak je cisty tak potom je blby seznam, ak cisty nie je a ISP ta nuti pouzivat jeho SMTP a ziadne ine nepovoluje (Gmail urcite povoluje;o)) tak ho kopni do riti za takyto pristup.

A to jste zkusil? Jednak může být antispamový filtr nastaven tak, že kontroluje doménu SMTP serveru a samotné schránky a jednak nevidím jakýkoliv důvod, aby si ISP vůbec dovolil blokovat jakékoliv porty, pokud nemá prokázán nezvyklý provoz. I ten Seznam má šifrovaný SMTP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru