Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaky monitor k PC sestave

Dobry den,

premyslim nad vyberem monitoru k PC. Jsem herni nadsenec, ale prevazne koukam na filmy, grafika, office atp. me nezajima.

Momentalne vlastnim Dell UltraSharp U2412M a premyslim nad timto Dell S2716DG, ale samozrejme se mi zda, ze vrazet tolik penez do monitoru se mi zda uz trochu prehnane, ale laka me hlavne G-sync (zda se mi, ze dela az 30% z ceny monitoru) a 144Hz, samozrejme pro je zasadni minimalni uhlopricka 27 palcu a QHD rozliseni, do UHD nehodlam jit, zda se mi to zbytecne a moc her by mi na tom neslo.

Myslite, ze ma smysl jit do 144Hz a G-sync? Pro me krokem zpet je TN panel, zvlast kdyz nyni vlastim IPS. Nebo se radeji na ficurky vyprdnout a radeji investovat penize do poradneho QHD IPS displeje?

Dekuji za rady.

Předmět Autor Datum
Nebo se radeji na ficurky vyprdnout a radeji investovat penize do poradneho QHD IPS displeje? ANO!…
ms 30.10.2016 12:40
ms
Super rada, ale treba by se hodilo rict i s jakyma mate zkusenosti :) Ja proste na ten Dell nedam d…
LubiQus 30.10.2016 15:27
LubiQus
Na filmy je televize, každá má dnes aspoň jeden HDMI vstup. Nechápu, v čem tedy dosavadní monitor ne…
ms 30.10.2016 16:26
ms
TV mam primo nad monitorem, je to vsak obluda velika a kdyz sedim u PC, tak chci neco mensiho. Na TV… poslední
LubiQus 31.10.2016 00:02
LubiQus

Super rada, ale treba by se hodilo rict i s jakyma mate zkusenosti :)

Ja proste na ten Dell nedam dopustit, co mam ted mel fakt vynikajici recenze, jak profi, tak i ze stran uzivatelu a po spusteni monitoru jsem si i ja sedl na zadek jaky to byl rozdil. Ted premyslim i nad AOC. Mel jsem v merku i AOC s 32 palcema, ale to uz je na monitor trochu prilis a vsechny 29ky jsou silene siroke a neprakticke, avsak verim, ze na filmy to musi byt pecka. Rozhodovani u monitoru je fakt nejhorsi, zvlast, kdyz to clovek nevidi v praxi.

TV mam primo nad monitorem, je to vsak obluda velika a kdyz sedim u PC, tak chci neco mensiho. Na TV koukam z gauce cca 2 metry od PC stolku. Duvod vymeny je ve dvou bodech: vyssi rozliseni pro hry a aby to bylo o neco malo vetsi. Puvodni monitor si zanecham jako sekundarni pro dalsi prace. Nejsem si zcela jist zda to neudela bordel v systemu, protoze uz ted mam najednou zapojeny TV + monitor a ted jeste dalsi, ale jine rozliseni, nyni 2x FHD. Jinak souhlasim s nazorem, ze je lepsi investovat do IPS, nez TN. Jsou i dalsi technologie panelu, ale v nich se nevyznam a nevidel je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru