Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PayPal - lze platit, když příjemce nemá účet u PayPal?

Ahoj, prosím zkušenější:
Potřebuju zaplatit nějaké platby do zahraničí (zálohu na dovolenou atd.) Převod peněz do zahraničí z normálního účtu je dost drahý. Tak mě napadlo, že bych k tomuto účelu mohla užít svůj nový PayPal účet, který jsem si nedávno založila na základě informací z této poradny
(díky hlavně Janu Fialovi za srozumitelné informace! :beer: )

Dotaz:
Můžu zaplatit přes svůj PayPal účet, pokud mi příjemce sdělí údaje o svém běžném účtu v normální bance, tj.IBAN atd? V systému PayPal jsem našla jen možnost zadat email příjemce, ale nenašla jsem tam kolonku pro číslo účtu atd. Po chvíli mi to napsalo, že na tento email není registrován žádný PayPal účet - a že jestli chci opravdu poslat peníze majiteli toho emailu, tak na tu adresu pošle PayPal email s pokyny, co má příjemce dělat, aby mohl zinkasovat peníze z mého účtu. Tak jsem to radši zrušila ;-)

Předpokládám tedy, že pro snadné uskutečnění transakce musejí mít účet u PayPalu oba, je to tak? Omlouvám se za dotaz, který je pro řadu z vás asi triviální. Platila jsem přes PayPal zatím jen jednou za jeden šikovný softík - a příjemce měl PayPal, takže to bylo snadné. Děkuju předem za vysvětlení :beer:

PS: Nadpis příspěvku je divnej :-/ ale nevím, jak to napsat lépe.

Předmět Autor Datum
příjemce vždy musí mít paypal, plátce ne. ale jak píšeš, jednodušší je když ho mají oba - mě k tomu…
lední brtník 17.06.2007 23:52
lední brtník
příjemce vždy musí mít paypal Děkuju, myslela jsem si, že to tak nějak bude... poslední
Eva_M 17.06.2007 23:55
Eva_M

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru