Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V čem je ořezaná Vista Basic?

Dobrý den,
zajímalo by mě, v čem přesně se liší verze MS Windows Vista Home Basic, Premium a Business v oblasti správy napájení a síťových konfigurací?

Na internetu jsem našel pouze obecné a často i rozporuplné informace. Kdy Centrum nastavení mobilních zařízení by mělo být ve verzi Basic omezené, kdežto ve verzi Premium již neomezené. V jiném zdroji jsem zase našel, že i ve verzi Premium by mělo být omezené a plné až ve verzi Business.

Jak to tedy je a v čem spočívá ono "omezení" u verze Basic?

Je možné i ve verzi Basic přes "Změnit pokročilé nastavení napájení " a "Možnosti nastavení" naplánovat automatické vypínání pevného disku či nastavit výkon (a tedy i příkon) adaptéru bezdrátové sítě, stejně jako nastavit minimální a maximální frekvence procesoru nebo intenzitu indexování?

Předem děkuji za pomoc a přeji hezký den, Daniel.

Předmět Autor Datum
http://vista.zive.cz/?q=co-chybi-ve-windows-vista-h ome-basic
MaSo 18.06.2007 14:58
MaSo
Děkuji, to je sice hezký odkaz, ale hlavně silně neúplný, viz třeba http://news.softpedia.com/news/W…
Daniel 18.06.2007 15:14
Daniel
http://www.microsoft.com/cze/windows/products/windo wsvista/editions/n/choose.mspx pravděpodobně st…
lední brtník 18.06.2007 15:37
lední brtník
Velmi děkuji za pomoc. Ve velkých sítích pro zlost možná, ale pro malé kancelářské sítě s linux serv…
Daniel 19.06.2007 07:00
Daniel
do takoveho prostredi visty = vyhazovani penez z okna
JR_Ewing 19.06.2007 07:08
JR_Ewing
nasazovat Šum sVisty do byznysu je aktuálně velmi nemístné. Jedině ověřená a fungující XPčka. sVisty…
touchwood 19.06.2007 07:18
touchwood
S otazkou to moc nesuvisi, ale neda mi sa spytat, co vas vo firme viedlo k tomu, ze chcete nasadit V…
fleg 19.06.2007 08:55
fleg
všem Proč chci Visty? Nechci, ale je to rozumější a menší zlo :-x . Ale teď trošku obšírněji - proto… poslední
Daniel 19.06.2007 10:27
Daniel

Děkuji, to je sice hezký odkaz, ale hlavně silně neúplný, viz třeba http://news.softpedia.com/news/Windows-Vista-Home-B asic-Home-Premium-Business-Enterprise-and-Ultimate- Comparison-45570.shtml ale ani tam nejsou uvedeny odpovědi na mnou dotazované podrobnosti.
Když jsem zkusil napsat i MS, jakže to je, tak mi odpověděli, že technickou podporu mi poskytnou, teprve až si Windows Vista koupím. Což je od nich hezké, ale já chci vědět, jaké si mám koupit :-/

nasazovat Šum sVisty do byznysu je aktuálně velmi nemístné. Jedině ověřená a fungující XPčka. sVisty až tak za rok, až budou drivery, opravené chyby a vůbec service pack.

P.S.: Ale pokud máš pocit, že si chceš zabetatestovat, prosím, máme rádi předskokany co budou testovat místo nás... :-D

S otazkou to moc nesuvisi, ale neda mi sa spytat, co vas vo firme viedlo k tomu, ze chcete nasadit Visty? Tuzba byt in alebo masirovanie marketingu? Alebo existuje prakticky dovod, o ktorom neviem? Ak hej rad by som sa dozvedel, lebo nemozem stale zmenit nazor na tento OS a rad by som si rozsiril obzory.
Konkretne ma zaujima, co prinasaju Visty v kancelarskom prostredi oproti XP.
Este na zaver...odznelo tu, ze HE XP su tragediou v sietach...nemyslim si to nakolko su idealne do malych kancelarskych sieti a berzie Proffesional neprinasaju nic navyse.

všem Proč chci Visty?
Nechci, ale je to rozumější a menší zlo :-x . Ale teď trošku obšírněji - protože Lenovo a Thinkpady, které v posledním vydání T61 a Intel Santa Rosa jsou již lépe odladěny pro Visty než pro XP a protože se mi nechce platit za XP s horšími ovladači o 50 USD více. Nadto v situaci kdy asi tak do roka +/- přejdu na linux. V té době bude vše potřebné pro moje pracovní potřeby již linux native.
Takže asi takto, ač nerad, tak budu muset nějaké Visty koupit a proto se snažím šetřit, ona i ta tisícovka není marná, nikdo z diskutujících mi ji asi dobrovolně nedá, a proto ani já ji nechci dávat MS, když nemusím za něco, co nepotřebuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru