Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je legalni prodavat komp se stazenyma windowsama, ktere nejsou akticovane?

A to máš ze své hlavy nebo to ti poradila nějaká lamička tu?
Windows bez aktivace nefunguje jako zkušební verze a NENÍ to zkušební verze. Windows (výjimky jsem tu ve vlákně už psal, tedy evaluation a insider) nemůžeš ani nainstalovat bez řádné licence (třeba zakoupené) a nemůžeš ani v té 30 denní době používat.
V té 30 denní době bez aktivace nemůžeš Windows používat (jako delší dobu, pokud není problém s aktivací - v tom případě se na to vztahuje výjimka uvedená v autorském zákoně) ani v případě, že tu řádnou licenci máš, je to napsáno v MSLT:

5. Autorizovaný software a aktivace. Tento software smíte používat, pouze pokud jste získali řádnou licenci a software byl řádně aktivován pomocí originálního kódu Product Key nebo jiným autorizovaným způsobem.
Takže: není to zkušební verze a není poskytován zdarma po omezenou dobu.
Windows (myšleno jako klasické instalačky) je sice na webu Microsoftu volně ke stažení, ale stáhnout si jej můžou legálně jen uživatelé, kteří mají řádnou licenci a mají právo si tu instalačku stáhnout.
Pokud uvedeš tu poslední větu v inzerátu, tak kupujícího v omyl uvedeš, protože tam není nainstalovaná zkušební verze, ale nelegální kopie Windows bez aktivace což je porušení autorského zákona.
Jak jsem psal, pokud chceš aby to bylo legální, tak bys tam musel dát evaluation (to je myslím zkušební verze) nebo i s insiderem by možná nebyl problém, ale to by bylo nutné ještě ověřit, nejsem si jistý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny