Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je legalni prodavat komp se stazenyma windowsama, ktere nejsou akticovane?

1. Netuším co za Office velcí prodejci instalují na počítače s OEM OS a v jakém jsou stavu licencování, takže ti ani nemůžu napsat proč je to v tom případě legální. Pokud by tu někdo řešil předinstalované Office od velkého prodejce počítačů s OEM OS, tak bych se k tomu nevyjařoval. Určitě to bude tím, že se jedná jednak o Office a jednak že se jedná o předinstalovaný produkt od velkého výrobce, licencování jsou tam různá:
https://www.microsoft.com/cs-cz/useterms
Abych ti vysvětlil ten Office tak bych potřeboval minimálně výpis z:
cscript "c:\Program Files\Microsoft Office\Office16\ospp.vbs" /dstatus
Ale pitvat se v Office nebudu, ani není proč, je to naprosto irelevantní. Jestli chceš dodat nějaký argument tak uveď nějakého velkého výrobce, který dodává klasický nainstalovaný Windows bez aktivace a bez licence a to legálně. A jestli tam ty Office k něčemu aspoň chvilku jsou, tak tam nebudou mít ani ten bod 5, co jsem tu citoval z Windows MSLT, takže to bude úplně o něčem jiném.

2. MS umožňuje nainstalovat Windows 10 bez nutnosti zadat klíč, to ano, ale legálně pouze pokud máš už koupenou licenci, nemůžeš ji koupit dodatečně. Takže není pravda co píšeš: "umožňuje OS nainstalovat, licenci dodatečně zakoupit a vložit do programu" = to, co píšeš je nelegální.

3. Já myslím nikde nepsal a nenaznačoval něco o prodávání nainstalované verze, pokud k ní nedodáš licenci tak tam nemůže být ani pokud celá cena tvoří počítač, tak je to nelegální tak jak tak. Jak jsem už několikrát psal, legální to není a myslím, že jsem i dostatečně vysvětlil proč to není legální.
Mohl bys mni ty něčím doložit, že to tvé tvrzení, že nainstalovaný klasický Windows bez aktivace a bez licence a klidně zadara dodaný spolu s prodávaným počítačem je legální? To by někde musel mít Microsoft uvedeno, kde to má uvedeno?
A to z důvodů:
a) Kde má uvedeno, že můžeš nainstalovat Windows (např. 10) na počítač, ke kterému nemá licenci?
b) Kde má uvedeno, že můžeš ten Windows (zdarma) dodat spolu s prodávaným pc?
Ty si to prostě jen myslíš, ale nemáš to ničím podloženo. Jasně, že to všechno technicky možné je, jasně že riziko postihnutelnosti toho je minimální, jenže otázka zněla jestli je to legální a to rozhodně nění.
Jak jsem psal, uveď mi na základě čeho je to legální! Chcu citaci kde to uvedl Microsoft! Pokud to nikde jednoznačně neuvedl, tak je to nelegální.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny