Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký router?

Dobrý den, potřeboval bych poradit jaký router si mám vybrat. Bydlím v patrovém rodinném domě a potřeboval bych pokrýt celý dům. Cena nejlépe do tisícovky. Děkuji

Předmět Autor Datum
• O <UPC> (internet přes elektrickou síť) jste jiz slysel, myslíte ze by neslo o lepsí resení ? /* N…
XoXoChanel 09.11.2016 19:23
XoXoChanel
u rodinného baráku se nedá zaručit, že jediný router pokryje i nejvzdálenější místnost ve druhém pat… poslední
lední brtník 09.11.2016 20:20
lední brtník

• O <UPC> (internet přes elektrickou síť) jste jiz slysel, myslíte ze by neslo o lepsí resení ? /* Na misto 2.4Ghz ruteru
* Nekdy stací Wifi-REPETER na misto RUTERU.
• Momentálne mate/pouzivate jaky typ pripojení ?

u rodinného baráku se nedá zaručit, že jediný router pokryje i nejvzdálenější místnost ve druhém patře, zvlášť když ho v přízemí nacpeš jako 90% tazatelů do rohu. a pokud už tam signál bude, je díky útlumu a odrazům tak poškozený, že spojení bude hodně pomalé.
někteří tazatelé to ještě dorazí tím, že se vykašlou na kabel a všechny stolní krámy (pc, tiskárna, televize) pověsí na tu stejnou konfliktní přetíženou wifi - aspoň varuju, že to je špatný nápad.

za nejrozumnější řešení se dá považovat vytažení kabelu pod schodištěm do patra a tam připojit druhý router, bez wan vstupu, tj. využitý jen jako wifi switch.

ve větší domácnosti bych počítal i s existencí nasu (síťové úložiště filmů, záloh) a celou lan část sítě bych dělal gigabitovou. to se při dvou routerech nevejde do tisícovky ani náhodou, spíš tak 4x tolik.

powerline adaptéry fungují na stejné fázi, což v patře obvykle není.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru