Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chladič k 6700k.

Zdravím. Plánuji si pořídit I7 6700k, ale pamatuji si, že jsem kdysi četl o tom, že tyto procesory ničí nějaké vzduchové chladiče. Popravdě jsem tomu moc pozornosti nevěnoval, ale můžu se zeptat, zda šlo o nějaké ojedinělé případy? Plánoval jsem i vodní chlazení, ale nakonec bych asi raději šel do vzduchu. Docela se mi líbíhttp://www.jscomputers.cz/produkt/CRYORIG_H5_Unive rsal_CPU_Cooler.html?arg1=001, ale váží celkem dost (853 g), tak bych nerad nějak ten procesor poškodil. Možná bych se nechal přemluvit k vodnímu chalezní, jestli to za to stojí, ale taktovat zase tak moc neplánuji, spíš zlehka. Tak nevím. Děkuji

Předmět Autor Datum
Zničený byli chladičema od Scythe ovšem teď je zasílaj s jinýma podložkama na vyžádání a s těma už t…
sambilionk 10.11.2016 17:10
sambilionk
O peníze nejde. Vím, že ten Noctua by byl kvalitativně o něco lepší, ale mám prúhlednou bočnici a mo…
Zobatko 10.11.2016 19:38
Zobatko
No nevím bílej kus plastu nebo vršek stříbrnej je asi jedno dle mého,Cryorig spadá konstukcí do chla…
sambilionk 10.11.2016 21:22
sambilionk
Ono jestli neplanuje zadny velky taktovani, tak Fera 3 se dvema tocakama, ale musi si pohlidat, ze b…
RedMaX 10.11.2016 21:38
RedMaX
No jasný že bude při těch otáčkách Enemax na max hlasitější než Arctic fany s 1350ot, mam Enermax UC…
sambilionk 10.11.2016 21:59
sambilionk
Pokud da k tomu Fera3 bily tocaky, tak to bude vypadat stejne hezky jako jiny chladice, to co navrhu…
RedMaX 10.11.2016 22:10
RedMaX
Nejhezčí v průhledný bočnici je masivní chladič.:-) Jinak píše že je pro něj důležitá bílá na tom ch…
sambilionk 10.11.2016 22:17
sambilionk
Jej, děkuju, že jste se do toho tak ponořili :D. Jako zase nejsem takový ten, co když chce bílou, ta… poslední
Zobatko 10.11.2016 22:59
Zobatko

Zničený byli chladičema od Scythe ovšem teď je zasílaj s jinýma podložkama na vyžádání a s těma už to je asi Ok,jenže u ostatních je to dle mého sázka do loterie když se tolik neprodávaj.(podle vyjádření Intelu je to pouze s chladičema Scythe bez těch podložek,u jiných ne takže při případný poškození jakýmkoliv jiným by měli CPU vyměnit.)

PS:pokud nějak nekoukáš na prachy nejlepší volba tenhle. nebo www.alphacool.cz

O peníze nejde. Vím, že ten Noctua by byl kvalitativně o něco lepší, ale mám prúhlednou bočnici a momentálně skládám PC i trochu na vzhled :D (nekamenujte prosím). Mně se právě ten Cryorig líbí i vzhledově, je bílý, což je dost důležité pro mou "Lednicku" a podle recenzí by měl být i celkem kvalitní. Do velkých pokusů s OC se navíc pouštět nehodlám. Jen teď zas řeším, zda nebude moc velký ten chladič a nebude zakrývat velký prostor vhledu do case. Každopádně díky moc za odpověď.

Ono jestli neplanuje zadny velky taktovani, tak Fera 3 se dvema tocakama, ale musi si pohlidat, ze bude mit na desce 2x port na CPU PWM, coz vsechny desky nemaji.
Ja bych teda vyuzil jen jeden port CPU PWM, protoze bych pouzil dva Arctic Fany, ktere maji zabudovanou regulaci, ze jeden zapojis do CPU PWM a druhej zapojis do toho prvniho a ten prvni pak podle PWM ridi ten druhej, takze se +- tocej oba stejne rychle, coz je pro proudeni vzduchu nejlepsi.
Ale Arcticy nejsou celobily, pak asi jsem nasel jedine Enermax T.B. Vegas Single White, ale bude to urcite hlucnejsi nez i ten Arctic nerku-li Noctua.

No jasný že bude při těch otáčkách Enemax na max hlasitější než Arctic fany s 1350ot, mam Enermax UCCL12 Cluster 1200ot na CoolerMaster Hyper Z600 a abbsolutně tichej,jinak chce něco aby to taky vypadalo a tam spadá třeba ten Scythe SCFM-1000 FUMA ,SilentiumPC jako chlazení Ok vzhled nic moc můj názor.Jinak tady může zkusit dodaj do dvou tejdnů to je to co shání bílej a na taktování dobrej tak jak je.chlazeni.heureka.cz

Pokud da k tomu Fera3 bily tocaky, tak to bude vypadat stejne hezky jako jiny chladice, to co navrhujes ty je jiste super, ale zabira to hodne mista a on chce aby bylo videt na tu krasnou bilou desku podtim. :-) (To co navrhujes, je chladic pro seriozni pretakt, pokud neplanuje respektive jen z lehka, tak to nema cenu kupovat.)

Jej, děkuju, že jste se do toho tak ponořili :D. Jako zase nejsem takový ten, co když chce bílou, tak musí být bíle vše :D. Třeba ty větráky, tam klidně stačí aby byly bílé jen ty lopatky. Ono stejně se černé v pár místech nevyhnu, takže to zase tak vadit nebude. Ještě si to celé musím promyslet a hlavně představit, jak to asi bude vypadat, ale děkuji za množství návrhů :).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru