Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po uvedení BIOSu do továrního nastavení notebook nereaguje

Ahoj,

brácha se zaviroval notebook,tak jsem se pustil do reinstalace systému. Nechtěl mi bootovat flash disk, tak jsem skočil do BIOSu, nic nehledal, vybral jsem Load Default, Save a Exit. A od té doby je na notebooku jenom černá obrazovka. Po zapnutí to šahá na DVD i HDD, ale jinak nic. Zkusil jsem vybrat baterku CR2032, zkratovat kontakty, počkat přes noc, ale nepomohlo. Stalo se Vám to někdy, že po Load Default byl PC mrtvý? Díky za postřehy.

Předmět Autor Datum
Vytiahnite si manuál k notebooku a naštudujte si ako spustiť návrat počítača do továrenských nastavn…
Ansam 13.11.2016 09:39
Ansam
Před dvěma lety u toho notebooku odešel HDD, takže jsem HDD v notebook vyměnil a nainstaloval systém…
idefix80 13.11.2016 10:42
idefix80
Třeba je v defaultu jiný režim disku (AHCI)?
Zdenál 13.11.2016 11:09
Zdenál
To je možné, ale u notebooku neproběhne ani POST. Nebo možná probíhá, ale na displeji se vůbec nic n…
idefix80 13.11.2016 11:49
idefix80
Odpoj HDD (ten s tym nema nic spolocne ani nic z Windows) a skusaj RAM po jednej. A odpoj baterku aj…
MM.. 13.11.2016 13:07
MM..
skusaj RAM po jednej RAM jsou u toho notebooku integrované na ZD, ale zkusil jsem ze srandy přidat… poslední
idefix80 13.11.2016 13:37
idefix80

Vytiahnite si manuál k notebooku a naštudujte si ako spustiť návrat počítača do továrenských nastavní z recovery oddielu. Určite sa tam nedočítate, že mate vliesť do BIOS a neodborne meniť nastavenie BIOS.

[asus.jpg]

Vykonajte obnovu do továrenských nastavení.

Před dvěma lety u toho notebooku odešel HDD, takže jsem HDD v notebook vyměnil a nainstaloval systém z flash disku, takže tam už žádný recovery oddíl není.
Default Setting není žádný neodborný zásah do BIOSu. Pouze nastaví výchozí hodnoty. Prováděl jsem u počítačů již nespočetněkrát.
Kdybych prováděl update BIOSu, tak bych si myslel, že je to následek toho, že neproběhnul správně. Ale po Default Setting mě to překvapuje.

To je možné, ale u notebooku neproběhne ani POST. Nebo možná probíhá, ale na displeji se vůbec nic nezobrazuje (ani při připojení na externí monitor). Takže do BIOSu se taky nepodívám.

Že PC chcípají je známa věc, ale že mi zrovna chcípnul po nastavení výchozích hodnot v BIOSu? Možná je to jenom náhoda. Vyčerpal svou životnost a odešel. Škoda, že se to nestalo jak byl u bráchy. Takhle to vypadá, že to mám na svědomí já i když jsem s ním nic nepatřičného neprováděl. Asi by se tento stav dal označit jako "riziko podnikání".

Odpoj HDD (ten s tym nema nic spolocne ani nic z Windows) a skusaj RAM po jednej. A odpoj baterku aj nabijacku na par minut, asi si uz urobil.
Skusaj aj klavesovu kombinaciu na prepinanie displaya a aj na zvysovanie jasu apod. Dufam ze nemas pripojene nic do VGA/HDMI/apod. Odpoj vsetko z USB aj zo vsetkeho a skus znova.

Je v tom nieco vadne, load defaults nebude pricina. Jedine ak by sa vyplo napajanie zrovna pri zapisovani do flash (save&exit), sa moze posrat obsah flash alebo aj samotna flash.

Este skus pripojit USB klavesnicu, a potom po zapnuti po 10s skusaj numlock, ked funguje (meni sa LED) tak nieco bezi, ked nefunguje tak neprebehol ani POST (problem s RAM alebo napatiami alebo niecim velmi dolezitym)

skusaj RAM po jednej

RAM jsou u toho notebooku integrované na ZD, ale zkusil jsem ze srandy přidat modul do slotu pro rozšíření, ale to byl jen tak pokus z nouze.

Skusaj aj klavesovu kombinaciu na prepinanie displaya a aj na zvysovanie jasu apod. Dufam ze nemas pripojene nic do VGA/HDMI/apod. Odpoj vsetko z USB aj zo vsetkeho a skus znova.

Zkoušel jsem. Bez reakce.

Este skus pripojit USB klavesnicu, a potom po zapnuti po 10s skusaj numlock

Nic se neděje. Žádný LED nereaguje.

zrovna pri zapisovani do flash (save&exit), sa moze posrat obsah flash alebo aj samotna flash.

To bude asi to, co se stalo. Tak mám aspoň ponaučení pro příště. Když to nebude bezpodmínečně nutné, tak load defaults dělat už nebudu. Ani vstupovat do BIOSu a provádět nějaké přenastavení, protože pak se také musí dát save&exit a flash se teda může posrat. Takže rači najdu klávesu pro vyvolání Boot Menu.

Děkuji moc za Tvé rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru