Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samsung galaxy s4 nenabíjí přes usb

Ahoj, mám asi rok a půl Samsung Galaxy S4, verze s LTE. Zdálo se mi poslední dobou, že mi málo drží baterie, před měsícem jsem koupil přímo v prodejně Samsung jinou, samozřejmně originální. Výdrž se o moc nezlepšila. Nabíjím originál nabíječkou, která byla zakoupena s telefonem. Ale asi tak týden pozoruji, že po připojení telefonu přes originál kabel i přes jiný kabel z jiného Samsungu se telefon neabíjí. Sice se na displeji rozsvítí u baterie blesk jako když se nanbíjí, ale když potřebuji na telefonu něco udělat, tak baterie místo toho aby se nabíjela, tak se vybíjí. Jen když mobil nechám ležet, nabíjí se o hodně víc pomalu než dříve. Cca 1% za 15 minut. Stejný problém je v autě, kde opět používám originál kabel do zapalování. Do minulého týdne bylo vše bez problému. Vyzkoušel jsem i starou baterii, ale problém je stejný. Po připojení na originál nabíječku do elektriky nabíjení místo obvyklých cca 2 hodin trvá minimálně jednou tolik...jak na novou baterii, tak na starou. Kabelama nebo nabíječkou to určitě není, to by mi nedělalo z ničeho nic všude (zásuvka, auto, notebook). Co by jste mi poradili? Děkuji M. PS: Telefon mi neupadl, nezvlhl.

Předmět Autor Datum
Podívej se do konektoru v mobilu, jesti tam nemáš bordel a nedochází tak ke špatnýmu zasunutí kabelu…
Prasak 13.11.2016 11:07
Prasak
Většinou jsou tyto stavy způsobeny nějakou aplikací, která "žere" baterku. Zkus se podívat, které ap…
touchwood 13.11.2016 11:08
touchwood
viz. touchwood bud je poskozena deska, zaneseny konektor atp. nebo to delaji nektere aplikace. Poku… poslední
RedMaX 13.11.2016 12:37
RedMaX

Většinou jsou tyto stavy způsobeny nějakou aplikací, která "žere" baterku. Zkus se podívat, které aplikace ti Android vyhodnotí jako nejžravější.

Pokud je zároveň větší spotřeba (uživatelé to označují jako "slabá baterka"), pak bych problém viděl právě tam.

Druhý potenciální problém je poškozená deska telefonu (nabíjecí modul).

viz. touchwood

bud je poskozena deska, zaneseny konektor atp. nebo to delaji nektere aplikace. Pokud nic nepomuze, tak zalohuj a proved obnovu tovarniho nastaveni telefonu, ale neinstaluj do nej hned vsechny aplikace, ktere tam mas ted. Tim poznas, jestli to dela nejaka aplikace a potom uz je to jenom o tom prijit (pokus-omyl) na to ktera.

Edit: Pokud uzivatele nedelaji bateriim moc spatne, coz dnes typicky znamena caste vybijeni temer k nule, tak pri vcasnem nabijeni alespon 30-40% baterie je velmi malo pravdepodobne, ze by po roce a pul baterie odesla. Zrovna minuly tyden mi rikala kamaradka, ze ji po necelych dvou letech odesla baterie u LG G3 a pritom to tak nebylo, jen se aplikace Facebook rozhodla, ze si bude zobat (energii) trochu pres prilis.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru