Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arduino

Dobrý den,
mohl bych se zeptat zda někdo máte zkušenosti s arduinem? Váhám kterou desku pořídit, zatím jsem pro uno r3 avsak nevím kde koupit. A zda je to vůbec vhodná deska. Rád bych si postavil nějakého toho jednoduchého robota, zkusil vypínače atp. Rád bych aby toho deska zvládla co nejvíce a měla vše potřebné.
Také jsem se chtěl zeptat zda někdo nemáte zkušenosti s kopiemi z číny, které jsou kompatibilní s originálem a jsou i stejně vybavené.
děkuji :-)

Předmět Autor Datum
Objednej si nějaký starter kit, na vyzkoušení jsou tam tlačítka, LEDky, displej, relátka, nepájivé p…
Prim 18.11.2016 15:30
Prim
Na začátek stačí UNO R3. Kopie z Číny se liší prakticky jen v jiném převodníku USB-serial, kde je po… poslední
mia 18.11.2016 16:18
mia

Objednej si nějaký starter kit, na vyzkoušení jsou tam tlačítka, LEDky, displej, relátka, nepájivé pole, pár senzorů. Není až tak důležité jestli to bude s Arduino UNO nebo MEGA.
Pokud spěcháš, tak z českých eshopů, jinak objednat z Číny, na problémy jsem zatím nenarazil, jenom to dlouho trvá.
Informace můžeš čerpat z diskuzí na svetelektro.com, arduino8.cz, arduino.cz, robotika.cz. Pokud ti nedělá problém AJ, tak rovnou na arduino.cc

Na začátek stačí UNO R3. Kopie z Číny se liší prakticky jen v jiném převodníku USB-serial, kde je použitý obvod CH340G a musí se pro něj nainstalovat ovladač. Jestli chceš miniaturizovat, pořiď si Nano (má USB) nebo ProMini (musí k němu být extra převodník). Na ebay se to dá pořídit plusmínus za 50-100 Kč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru