Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s rychlostí a připojení k wifi

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu.
Doma máme starší (+-10let) router Zcomax (přikládám foto), který je umístěný v druhém patře, dříve vše fungovalo bez problému,na wifi jsme se připojili na televizi v prvním patře a bez sekání bylo možno přehrávat pořady online z ibodu České Televize, poslední dobou však začala wifi nějak blbnout a pořady se sekají, zaznamenali jsme i problémy s připojením k wifi jak u mobilů (Na lumii 635 se systémem WM8 nebo 8.1, na druhé 640 s WM10 to udělalo jen jednou, poté už vše v pořádku) tak na notebooku, na kterém mimo jiné občas blbne i připojení před kabel. Nevíte v čem by mohl být problém?
Může to být stářím routeru?
Na zmíněné lumii 635 to wifi zobrazí, ale ne a ne se na ni připojit, dotáže mne to i na heslo, ale poté se nic neděje, opakované restarty telefonu nezabírají.
Napadl mne restart routeru, ale vůbec se v tom nevyznám, takže nevím jak se poté má správně vše nastavit. myslíte, že by restart pomohl? (Ale v tom bych se nerad hrabal, neboť tomu vůbec nerozumím)

tcmbqai
MmsFS5E
Děkuji
Petr.

Předmět Autor Datum
máme starší (+-10let) router Zcomax pravděpodobně odchází napájecí adaptér, wifi to odnese první. n…
lední brtník 22.11.2016 00:15
lední brtník
Níže někdo psal o stěhování nábytku, to ostatně proběhlo ale již před 3 týdny a problémy se vyskytly…
petr.- 22.11.2016 21:50
petr.-
zcomax předpokládám už na smetišti. nastavení routeru: žádné automatické volby, ale pevné hodnoty. s…
lední brtník 22.11.2016 23:03
lední brtník
Pojde ti to lepsie ked ten router umistnis na lepsie miesto. Je velmi podstatne a pri vysielacich/pr… poslední
Kilo.Viktor 23.11.2016 09:32
Kilo.Viktor
To vazne visi na dratoch? To som este nevidel... LAN kabel dlhy 5cm som tiez este nevidel. Podla nor…
Kilo.Viktor 22.11.2016 01:18
Kilo.Viktor
To nie je 5cm kabel, to mu trci zo steny kabel cez prechodovu zasuvku. Zcomax je black box vo farbac…
fleg-sk 22.11.2016 08:19
fleg-sk

máme starší (+-10let) router Zcomax

pravděpodobně odchází napájecí adaptér, wifi to odnese první. nemá cenu řešit, zastaralý krám vyhodit.
použitelný lowend je třeba tplink wr841n.
a hned zkrotit mobilní krámy s retardovanými ovladači - na routeru nastavit napevno wifi security: wpa2/psk + aes, bandwidth: 20mhz.

Níže někdo psal o stěhování nábytku, to ostatně proběhlo ale již před 3 týdny a problémy se vyskytly asi týden zpátky. Tak v tom hádám problém nebude.
Jinak děkuji za radu, mohl byste prosím upřesnit:

nastavit napevno wifi security: wpa2/psk + aes, bandwidth: 20mhz.

Pojde ti to lepsie ked ten router umistnis na lepsie miesto. Je velmi podstatne a pri vysielacich/prijimacich zariadeniach podstatne to, kde je umiestnena antena. TV signal tiez nechytas tak, ze mas antenu takmer na zemi vsakze? Pripadne satelitnu antenu v pivnicici (sklepe).

To vazne visi na dratoch? To som este nevidel... LAN kabel dlhy 5cm som tiez este nevidel. Podla normy by mal byt LAN kabel dlhy minimalne 30cm, doporucuje sa 0.5m aby LAN spravne fungovala. Nuz ono nemusi byt vadny Zcomax, ale wifi funguje podla nalady, signalu, zarusenia... Ak nieje pocitac v tej istej miestnosti ako Zcomax, ale je za stenou tak tomu vadi aj premiestnenie nabytku, otvorenie okna, alebo dveri a podobne hefty. Dokonca vadi aj to, ako sa ludia pohybuju v priestore.
Instalacia routra na stene tiez nieje idealna, aj ked v navode je mozne sa docitat, ze sa to moze umiestnit na stenu. Vyskusaj to s mobilom 2m od Zcomax ci to funguje lepsie.

To nie je 5cm kabel, to mu trci zo steny kabel cez prechodovu zasuvku.
Zcomax je black box vo farbach Zcomaxu a jemne upravenym firmwarom (myslim, ze si tam dali logo a kozmeticky nieco pomenili inak to bol cisty black box) a tieto krabicky som vyhadzoval zo sieti uz pred 5 rokmi.
Toto je jedna z prvch serii navyse, takze vek to ma mozno aj 10 rokov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru