Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Format HDD

Zdravim, chcem nainstalovat WinXP ale pri instalacii disk treba vzdy sformatovat. Problem je v tom ze instalator Windowsu mi disk identifikuje ako 130GB ale ten disk ma kapacitu 250GB. Tento problem som mal uz aj predtym, ale to som vyriesil tak ze som ten disk zapojil externe do druheho kompu a pomocou spravy diskov vo windowse som ho sformatoval na plnu kapacitu, ale tu mam len jeden SATAII disk ktory nemam kam inde napojit, je mozne to sformatovat na plnu kapacitu inou cestou?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Potrebujes z nejakeho (silne hovadskeho) duvodu systemovy disk vcelku? Jestli ne, udelej to tak, jak…
mif 23.06.2007 12:31
mif
Myslim ze rozdelovani disku na vice partition je vec ciste osobniho vkusu a stylu prace. ;-)
Pivosz 26.06.2007 07:10
Pivosz
Nie je to vec osobneho vkusu, je to vec zlozitosti neskosieho riesenia problemov s Win (kam s datami…
MM.. 26.06.2007 15:04
MM..
Při reinstalaci WinXP není třeba pálit zálohy . Dle vlastní zkušenosti stačí odstranit systémové slo…
Pivosz 26.06.2007 15:48
Pivosz
Citas vobec co pisem? Pisem aj o zalohe (image) particie. Vies vobec co to je? Alebo ty mas rad vike…
MM.. 26.06.2007 17:09
MM..
K čemu je záloha partitiony ? Napadá mě při experimentování se systémem nebo se softwarem. Nainstlau…
Pivosz 27.06.2007 14:05
Pivosz
Obnovu systemu som robil len raz, ale viem ze ak mi nieco posere syst. subory apod v tom pripade nem…
MM.. 27.06.2007 18:37
MM..
Mne len prestavenie MS-dementnych defaultnych nastaveni Win trva par hodin a instalacia a nastavenie… poslední
mif 27.06.2007 18:44
mif

Potrebujes z nejakeho (silne hovadskeho) duvodu systemovy disk vcelku? Jestli ne, udelej to tak, jak se to dela a delat se to ma :-) - sys partisnu dvacet giga (ja delam ctyricet), zbytek pak naalokovat az po instalaci SP2 primo ve woknous.

Nie je to vec osobneho vkusu, je to vec zlozitosti neskosieho riesenia problemov s Win (kam s datami ked chcem nahodit ciste Win), prip. riesenia zalohy systemovej particie (rovnaky problem = kam s datami ked chcem obnovit syst. particiu). Je to zasadna vec, ale ak ma niekto kopec casu a rad napaluje jak debil tak ok, nech si urobi jednu particiu. Ja osobne delim disk zvycajne ca. na 2 polovice prave kvoli pripadnemu obnoveniu syst.particie v pripade problemov.

Při reinstalaci WinXP není třeba pálit zálohy . Dle vlastní zkušenosti stačí odstranit systémové složky a systém reinstalovat, není třeba disk formátovat. Pokud mi odejde fyzicky disk tak mě 2 partitiony nezachrání.

Jak říkám je to věc čistě osobního vkusu a stylu práce. ;-)

K čemu je záloha partitiony ? Napadá mě při experimentování se systémem nebo se softwarem. Nainstlauju sestřelí mi to systém převalím systémový oddíl imagem. Jinak mi přijde jednodušší dělat body obnovy a vůbec nejlepší je neinstalovat do systému žádné sračky. Podle toho co píšete, děláte obnovou systémového disku dost často, takže se vám to vyplatí dělat zálohy do image. Já třeba dělám reinstalaci (obnovu) systému 1 za několik let. Instalace systému a záplat mi netrvá déle než pár hodin a zbytek si doinstaluji podle potřeby... S image partitiony bych to měl podobně , pokud si udělám zálohu čistého systému tak je pro mě aktuální maximálně pár měsíců. Potom do ní při obnově systému musím stejně ty záplaty doinstalovat, aktualizovat ovladače ap.
Jak říkám je to věc osobního vkusu a stylu práce ;-)

Obnovu systemu som robil len raz, ale viem ze ak mi nieco posere syst. subory apod v tom pripade nemusim instalovat 3dni Win a programy jak debil. Na zaplaty sa mozem vysrat, ked mam funkcny system nebudem do toho viac drbat, chranit sa da aj inac (keby som sa spoliehal na nejake MS-emental zaplaty tak to mam uz davno zavirene).
P.S. ty toho asi moc na PC nerobis ak ti trva instalacia vsetkeho par hodin. Mne len prestavenie MS-dementnych defaultnych nastaveni Win trva par hodin a instalacia programov a hlavne ich nastavenie tak ako ja chcem par dni :-)

P.S.2. a aktualizovanie image raz za cas nie je ziaden problem to sa len spusti a mozem robit nieco ine. Ak to mam na druhej partisne tak to nemusim to furt napalovat, aj ked raz za cas sa zide to aj napalit.

Mne len prestavenie MS-dementnych defaultnych nastaveni Win trva par hodin a instalacia a nastavenie programov par dni

Naprosty souhlas. Predstava, ze bych rozdrbal system a mel ho znovu instalovat "nacisto" i s aplikacemi, me naplnuje cirou hruzou :x:. System mi spadl naposled pred pulrokem, ale delam co tyden "ducha", tak to neresim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru