Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nějaké webovky v Mozilla Firefox zabraňují neustále dokola spousty vyskakovacích oken

Zdravím, nedávno se mi s mým notebookem začaly dít divné věci. Nejdříve mi na různých stránkách, kde jsem si chtěl přehrát video, vyskakovaly hlášky, že Adobe Flash Player je neaktuální a ať si stáhnu novější verzi, přesto to video po hlášce na dané stránce někdy šlo, někdy nešlo spustit. Když jsem si stáhl aktualizace AFP, instalace se zasekla na 90%, 5 minut to na této hranici stálo a pak vyskočila hláška typu "aktualizace nelze dokončit, vyskytla se chyba". Problém s videi přesto zmizel. Píšu to proto, že si myslím, že s mým hlavním problémem to může nějakým způsobem souviset. To, o co mi přsně jde, je, že když otevřu určité typy stránek (například VICE, RedBull,..) v horní části stránky se mi objeví žlutá lišta, že aplikace Firefox zabránila vyskakovacímu oknu, aby se objevilo. To není nic neobvyklého, ale tato hláška skáče neustále dokola, když zmáčknu křížek, objeví se znovu a počet zablokovaných vyskakovacích oken se neustále zvyšuje, někdy se zasekne na 2, někdy na 100, někdy na 50 atd., vynuluje se a jede odznovu... U stránky v horní liště prohlížeče je neustále "načítací se" kolečko, že stárnka není plně načetlá. Když kliknu na té stránce mimo nějaký rozliknutelný nadpis, obrázek atd, občas mě to přesměruje na nějakou reklamu. Čím to může být? Nemáte/neměl jste někdo nějaký podobný problém? Jak ho vyřešit? Stačí projet notebook nějakým antivirovým programem? Není to třeba nějaký nainstallovaný plugin, který jsem neodškrtl při instalaci nějakého z posledních programů? Jak se toho zbavit? díky moc

Předmět Autor Datum
EDIT: Avast mi tu a tam vyhodí nějakou hrozbu, většinou při pokusu o přehrání nějakého online seriál…
Danny07 29.11.2016 23:34
Danny07
Nejprve odinstaluj starou verzi Flash Playeru: https://helpx.adobe.com/cz/flash-player/kb/uninsta ll…
IQ37 30.11.2016 00:16
IQ37
Z popisu - jedno je jasné - máš riadne zaprasený počítač. Písali aj iní.... potrebné je to všetko "v…
yYy 30.11.2016 20:53
yYy
Mno, budu odvážný a zeptám se: "S jakými právy k systému pracujete jako uživatel?" Jinak je to zcela… poslední
ms 30.11.2016 21:20
ms

Z popisu - jedno je jasné - máš riadne zaprasený počítač.
Písali aj iní.... potrebné je to všetko "vyčistiť" - máš síce Avast (zhodou aj ja), ale ten nie je všemocný, ten rieši v primáre len vírusové hrozby, ovšem malware ako taký akosi prepúšťa.
Takže - najskôr preskenuj PC MBAM - plný sken - a čo nájde - bez milosti "vyhodiť".
Pokiaľ by si si (ak chceš) zakúpil licenciu na MBAM na plnú verziu (Premium) - tak ten ťa už od takýchto svinstiev ochráni, je dokonca dôraznejší, ako Avast (kombinácia MBAM a Avast je aj u mňa a v prípade núdze prvý "zareve" MBAM a stopne to).
Potom aktualizuj Adobe Flash Player vrátane doplnkov do prehliadača (podľa prehliadača aktualizovať doplnok).
Prehliadač si nastav na zabránenie vyskakovania PUP a aby ti to stále nehlásil.

Mno, budu odvážný a zeptám se: "S jakými právy k systému pracujete jako uživatel?"
Jinak je to zcela jasné, nainstaloval jste si a spustil všelijaké malware a kompromitoval os tak, že i sociální pracovnice na E55 lze považovat za panensky čisté.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru