Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AMD seknutie PC pri inštalácii ovládačov

30.11.2016
Zdravím vás, mám tu problém s AMD ovládačmi. Pri inštalácii jednoducho zamrzne celý PC (Notebook) a tak ho musím na tvrdo vypnúť (niekedy to zamrzne na 56% niekedy 72% atď.). Následne sa nedá ani zapnúť čiže musím systém obnoviť pomocou bodu obnovenia, automatickej opravy systému (niekedy nezaberie) alebo jednoducho natvrdo reštartovať PC kým sa to nejak spustí. Pri rozbehnutí pc tam samozrejme amd ovládače nie sú keďže sa nedoinštalovali. Skúšal som už asi všetko. Prezrel som celý google, prečítal som všetky anglické fóra/poradne a taktiež oficiálny amd support. Boli tam pár rád , ktoré som vyskúšal a to vypnutie AV programu, prečistenie registrov, inštalácia na novo nainštalovaný windows dokonca 2 x, pri inštalácii odpojiť internet atď. ale nič nepomohlo ako vravím vyskúšal som už všetko. Inštaloval som konkrétne amd Crimson Edition 16.11.5 Hotfix taktiež som skúšal staršie verzie dokonca som skúšal aj staré catalyst ovládače nič nefunguje.
Musím podotknúť, že pred prvou preinštaláciu windowsu ovládače fungovali bez problémov a taktiež som ich pravidelne aktualizoval. (windows som preinštaloval ako každý rok a pol aby som mal svižný systém)
Takže po asi 8 pokuse inštalovaní ovládačov keďže som po každom pokuse musel svoj systém nejak obnoviť a presedel som pri tom veľa času taktiež pri čítaní všetkých tých fór ma to prestalo baviť preto sa vás pýtam či s tým mal niekto problém a opravil to :)
Je tam možnosť, že sa moja detekovaná grafika pokazila ? Čo sa mi nechce veriť keďže ju windows detekuje, taktiež program na diagnostiku pc ukazuje že je grafika funkčná. Vopred ďakujem za odpovede. Kontaktovať ma môžete na mail tonyk1232mail.com

Používam windows 10 64 bit pro
HW: Notebook lenovo g500
Procesor Intel Core i5 3230 Ivy Bridge 2.60 Ghz
RAM 8GB 1600Mhz
Grafická karta AMD readon HD 8750 m 2gb

Předmět Autor Datum
Jde ti spustit instalace následujících driveů ? 1) Chipset : https://download.lenovo.com/consumer/m…
XoXoChanel 30.11.2016 18:41
XoXoChanel
Nainstalovals chipset driver a instaluješ ovladače z webu výrobce notebooku? Jak tě napadlo aktualiz…
karel 30.11.2016 18:43
karel
Inštaloval som ovládače aj z nainštalovaným chipset driverom aj bez. Skúšal som aj ovládače priamo o…
Tono 30.11.2016 18:56
Tono
Dobře, jestli nám tak uchází věci, holt budeš nám muset ukázat na jaké stránce výrobce jsi stahoval…
XoXoChanel 30.11.2016 19:03
XoXoChanel
Sťahoval som ich priamo z oficiálnej stránky lenovo (http://support.lenovo.com/sk/sk/products/Laptop…
Tono 30.11.2016 19:22
Tono
Výrobce notebooku zasahuje také do ovladačů, které může upravovat, aby fungovaly korektně spolu se z…
Vojta_L 30.11.2016 23:06
Vojta_L
Proč hned Downgrádovat, popřípadě stačí navštívit stránky výrobce konkurence který na identický HW|C… poslední
XoXoChanel 01.12.2016 01:16
XoXoChanel

Inštaloval som ovládače aj z nainštalovaným chipset driverom aj bez. Skúšal som aj ovládače priamo od výrobcu notebook a tiež nefungovali. Čo ti asi ušlo je to, že AMD už robí oficiálne ovládače tak isto ako na desktop pre vybraných výrobcov notebookou
(kde patrí aj lenovo ). Taktiež ti asi ušlo to čo píšem hore vyššie, že pred preinštaláciu windowsu ovládače fungovali a boli to tie oficiálne z AMD stránky.

Sťahoval som ich priamo z oficiálnej stránky lenovo (http://support.lenovo.com/sk/sk/products/Laptops-a nd-netbooks/Lenovo-G-Series-laptops/Lenovo-G500-No tebook?linkTrack=Homepage%253ABody_Search%2BProduc ts&tabName=downloads&beta=false)
A áno máte pravdu najnovší driver je tam len na windows 8.1 ale kedže ovládače už robí amd oficialne aj na notebooky, lenovo už nemá dôvod robiť ovládače nadalej. ( ja som to len skúšal ako veľa iných vecí keže je win 8.1 a win 10 v kompatibilite podobné)
AMD oficiálne ovládače som používal vyše roka a všetko fungovalo správne ale po preinštalovaní windowsu to tak nieje.
A k tomu, že som písal, že niekomu niečo ušlo som nechcel nikoho provokovať ani uraziť len upozorniť, že amd už robí oficálne ovládače aj na ntb. Tu je priamy odkaz na officialne ovládače na windows 10 64 bit http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Wi ndows+10+-+64

Výrobce notebooku zasahuje také do ovladačů, které může upravovat, aby fungovaly korektně spolu se zbytkem hardwaru v notebooku. Proto u notebooku se doporučuje instalace jen a pouze ovladačů ze stránky výrobce notebooku. V opačném případě ovladače nemusí fungovat správně. Pro tvůj notebook nebyly vydány ovladače pro Windows 10, proto můžu doporučit pouze downgrade na předchozí edici systému Windows, pro kterou jsou ovladače dostupné na stránce výrobce notebooku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru