Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zjištění ipv6 adresy domény.

V první řadě, workaroundy ani nezmiňuj, takové řešení si můžeš dovolit v malé síti o maximálně pár stovkách access portů, nebo tam, kde mají bezpečnost na háku.
V druhé řadě, moje (ne)znalosti workaround řešení nic nemění na tom, že to je technologie z praktického hlediska nedospělá, a to jak pro použití v domácnosti, tak velkých firmách (a to z různých důvodů).
V třetí řadě, důvody pro nasazení ipv6 ve firmách prakticky nejsou, respektive to nemá žádné ekonomické opodstatnění - už jen HW upgrade infrastruktury průměrně velké firmy s tisícem portů stojí miliony Kč, o změnách infrastruktury jako takové, tj. topologie, hraniční prvky atd. nemluvě. Stačí si uvědomit, že namísto relativně levného běžného access switche je potřeba vyšší model, který se blíží modelům, co se používají na core.

Z toho všeho plyne, že jsi buď teoretik, nebo člověk, co to jen zapojuje, a nemáš ani páru o tom, co tento nesmysl doopravdy stojí. Navíc ipv6 má "tlačit" další velký bezpečnostní průser, který se jmenuje IoT. Já se dobře pamatuju, jak jsem před 15 lety hackoval síťové tiskárny, a co se s tím dalo všechno dělat. Dneska jsou řadiče těchto a podobných zařízení násobně výkonnější, zvládají více věcí, mají větší paměť. A při uvažovaném množství těchto serepetiček a "kvalitě" vývoje (opět: jsem poblíž a tyhle procesy sleduju, takže vím, jak "kvalitně" píšou kód Číňani a Indové) je to doslova časovaná bomba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny