Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nechápu vyhledávání ve windows 7

Dobrý den, mám problém s vyhledáváním u Windows 7. Jako DTP operátor a občasný grafik pracuji s různými formáty tiskovin. Názvy tiskovin, které používám, tak obsahují vždy nějaký libovolný název plus údaj, zda se jedná o A5, A4, A3 nebo obálku C5, C6 atp.

Problém nastává, když chci vyhledat soubor s údajem formátu - pokud do vyhledávacího pole v Průzkumníkovi zadám "A4", tak první písmeno "A" vyhledávání ignoruje a hledá všechny soubory, kde je v názvu "4".

Ještě horší situace vzniká v případě, kdy je název zkombinován s libovolným slovem, např. "Katalog A4": vyhledávání nenajde vůbec nic, musím nejdřív vyhledat soubory s názvem "katalog" a až pak ručně projet výsledky.

Tohle řeším aktuálně a prosím o radu. Resp. někde jsem zaslechl, že Windows primárně hledají v obsahu souboru a ne v jeho názvu, což ale nechápu proč, i když tomu tyhle tristní výsledky odpovídají, ale mě se to vážně nehodí, potřebuju hledat dle názvu souboru :)

Jinak obligátně od tý doby, co mám W7, jsou s vyhledáváním i další problémy: Indexace vypadá, že funguje do prvních třech písmen slov, pak nastává klasické zdlouhavé vyhledávání. Indexaci jsem zkoušel zapínat/vypínat třeba i na jednom disku nabo i jediný složce, stáhnul jsem si z MS kdysi jakousi recovery utilitu, která nepomohla.

Děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
Teď jsem to vyzkoušela u sebe: pomůže dát hledaný termín do uvozovek! Mám jeden dokument, kde v názv…
Joan 05.12.2016 12:54
Joan
Indexaci vypni a na vyhledavani pouzivej normalni souborovy manager, napriklad Total Commander ma ve… poslední
RedMaX 05.12.2016 12:59
RedMaX

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru