Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formát flashdisku pro velké soubory

Dobrý den. Vytvořil jsem film o velikosti 4GB. Nemohl jsem to stáhnou na USB flash, tak my poradili že mám USB Formátovat na NTFS. Film jsem v pohodě kopíroval. Možná tím že USB bylo prázdné ale když chci film kopírovat do exterdisku a není prázdný,tak mám varování že při formátování, data která tam jsou budou smazána. Jde to nějak obejít?
Změna předmětu, původně: Formátovat (JaFi) (JaFi)

Předmět Autor Datum
No ten exterák snad nemusíš formátovat, asi je v NTFS. Pokud by nebyl, smůla, formátování samozřejmě…
dsa 18.12.2016 11:10
dsa
Pokud chceš kopírovat na externí disk, tak není třeba formátovat. Formátováním se opravdu smaže všec…
mia 18.12.2016 11:16
mia
ntfs používá přístupová práva - na jiných pc může být s takovou flashkou problém, jestli jsi nenasta…
lední brtník 18.12.2016 11:39
lední brtník
exFat poslední
čitateľ 18.12.2016 11:40
čitateľ

No ten exterák snad nemusíš formátovat, asi je v NTFS. Pokud by nebyl, smůla, formátování samozřejmě smaže data. Jinak, FAT32 se dá převést na NTFS bez formátování. Ale divil bych se, že už v NTFS není.

Pokud chceš kopírovat na externí disk, tak není třeba formátovat. Formátováním se opravdu smaže všechno co na disku je. Pokud je externí disk naformátován jako NTFS (zjistíš ve vlastnostech jednotky nebo ve správě disků), není třeba znovu formátovat. Pokud je FAT32, dá se na NTFS konvertovat bez ztráty dat. Dejme tomu, že písmeno disku je F. Otevřeš si příkazový řádek jako správce a napíšeš:

convert F: /fs:NTFS

Druhá možnost je vykopírovat data jinam, naformátovat na NTFS a nakopírovat zpět.

ntfs používá přístupová práva - na jiných pc může být s takovou flashkou problém, jestli jsi nenastavil práva pro everyone.
proto existuje formát exfat, který umí velké soubory a na výměnných discích nekomplikuje život přístupovými právy. ten formát podporují i novější dvd přehrávače.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru