Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Boot device not found (3F0)

Dobrý den,
včera mi nešťastnou náhodou upadl notebook, nijak obzvláště tvrdě ne, ale myslím si, že ho to poškodilo. Když se ho snažím zapnout, notebook začne pípat, poté se v dolní části obrazovky, tuším že vlevo, ukáže "Press ESC for Startup menu", i když nic neudělám, tak na mě vyskočí to Startup Menu (screen je v příloze). Hledal jsem na netu návody jak to opravit, většinou jsem našel návod, který mě odkazuje do boot options v biosu, kde povolím Legacy Support a notebook by se poté měl normálně spustit. Ovšem v mém případě tomu tak není. Dále jsem našel návod, že mám notebook rozebrat, vyndat a zase zandat harddisk.. to jsem také udělal a stále nic. Snažil jsem se i přeinstalovat systém, ovšem při instalaci, kdy mám vybrat na jaký disk chci OS nainstalovat mi počítač hlásí, že v notebooku žádný harddisk není. Pokud stisknu F2, kam mě počítač navádí a udělám Hard drive test, ohlásí mi, že SMART Check: NOT INSTALED a Short DST: NOT INSTALLED. Jsem už vážně zoufalý a nevím co s tím. Mohl by mi někdo poradit prosím? Děkuji za všechny rady, i ty nejmenší :-)

Můj ntb - HP 250 G3

Předmět Autor Datum
Hezký den, v nejlepším případě je odepsán HDD. Zkuste ho vyndat a připojit do jiného PC a provést je…
FeRi22 21.12.2016 10:47
FeRi22
Gratuluji. Už jsi přišel na to, že notebookem se nehází. Můžeš disk zkusit v jiném PC, pravděpodobn… poslední
touchwood 21.12.2016 10:48
touchwood

Hezký den,
v nejlepším případě je odepsán HDD. Zkuste ho vyndat a připojit do jiného PC a provést jeho kontrolu testovacím softwarem výrobce HDD. (pro rychlo kontrolu stačí i CrystalDiskInfo, nebo jiný podobný software a juknout na S.M.A.R.T. (Software lze stáhnout z netu, vyhledat vyhledávačem ...)

Gratuluji. Už jsi přišel na to, že notebookem se nehází.

Můžeš disk zkusit v jiném PC, pravděpodobně chcípl jen on. Data máš jistě zálohována, na což usuzuji z tvé ochoty ihned reinstalovat OS, takže postačí koupit nový disk (doporučuju SSD - to vydrží i nějaký ten hod). V horším případě se při pádu zlomila základní deska nebo vypadl konektor daughterboardu (pokud jej tento model má).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru