Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Amazon 1Button app

Zdravím všechny.

Po dnešní aktualizaci Win10 64x mi v ntb přibyla Amazon 1Button app. Dočetl jsem se, že se jedná o klasické rozšíření do prohlížeče typu Lištička a podobně. Nicméně v mém případě toto ani v jednom prohlížeči nemám. Najdu to pouze v Odebrat programy > Amazon 1Button app. A poté ještě ve správci úloh, kde mi to bere nějaké drobné z paměti a ještě méně z procesoru. Nejde mi to ale odinstalovat, můžu jen ukončit úlohu. Jak se toho zbavím? Nevidím důvod, proč bych to měl mít v ntb. Stejně jako další kraviny, které mi tam při aktualizaci přibývají (xBox od Microsoft corporation, Hudba Groove, Store, ...a tady ty věci. Mnohé nechci, nepotřebuji, ale nejdou klasicky odinstalovat). Čert vem věci od Microsoftu. ale něco od Amazonu tam fakt nechci.
Může mi někdo uživatelsky zkušenější poradit, jak se toho zbavím?

Hodinu prolézám internet, ale pokaždé najdu jen radu "Odeber z rozšíření v prohlížeči" nebo "Odinstaluj v Programech", ale ani jedno v mém případě nelze.

Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Moc nevěřím tomu, že by se ta apliakce nainstalovala sama v rámci aktualizace Windows a ještě se nav…
Jan Fiala 23.12.2016 10:25
Jan Fiala
Tady koukám, že to označují jako malware: http://www.2-spyware.com/remove-amazon-1button-app .html T…
Jan Fiala 23.12.2016 10:27
Jan Fiala
Ahoj. No mě se to taky nějak nezdá, ale datum instalace mám dnes. A dnes jsem jen otevřel ntb z reži…
Fáďos 23.12.2016 10:37
Fáďos
Nejlepší bude spustit teda nějaký program na to jo?
Fáďos 23.12.2016 10:38
Fáďos
Ano, stáhni si ADW Cleaner. Jsou tam jen 2 tlacitka - Scan a az dobehne tak Clean
Jan Fiala 23.12.2016 11:17
Jan Fiala
Díky poslední
Fáďos 23.12.2016 11:53
Fáďos

Moc nevěřím tomu, že by se ta apliakce nainstalovala sama v rámci aktualizace Windows a ještě se navíc integrovala do prohlížečů. MS instaluje pouze svoje aplikace a ty se samy navíc nespouští. Tohle není ten případ, takže původ instalace hledej jinde.

Ve správci úloh jej můžeš odstřelit, na další záložce můžeš zakázat jeho spouštění po startu a v prohlížečích odebrat rozšíření. Co z toho ti nejde, co ti to píše, pokud to zkusíš?
Proč nejde odinstalovat přes odinstalovat programy? Není tam?

Ahoj. No mě se to taky nějak nezdá, ale datum instalace mám dnes. A dnes jsem jen otevřel ntb z režimu spánku a dal vypnout, protože to po mě už delší dobu chtělo aktualizovat. To byly jediné úkony, co jsem dnes udělal. Pak jsem to zapnul a rázem to tam bylo. No ale příčina teď už stejně není důležitá.

V prohlížeči to nemám. Ve správci úloh to odstřelit můžu. V záložce Po spuštění to není, čili by se to nemělo spouštět samo (nechápu potom, proč to jede). Prostě bych to jenom rád odinstaloval z ntb. Klasická cesta (Odebrat programy > Odinstalovat) nejde. Nedovolí mi to na to Odinstalovat vůbec kliknout. Dá se toho nějak zbavit?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru