Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista, po čisté instalaci nejdou otevírat exe soubory.

Zdravím,

manželce na 7 let starém pc havaroval disk. Tedy, koupil jsem jiný a nainstaloval systém (Vista Business). Instalace všech ovladačů proběhla v pořádku a ve správci zařízení nesvítí žádný žlutý vykřičník. Instalace 1 i 2 opravného balíku také v pořádku a i dodatečné aktualizace v pohodě. Ověření pravosti samozřejmě také.
Problém je v tom, že nemohu otevřít žádný exe soubor, který jsem si stáhnul z internetu. Tedy pokud mám uložený program na pevném disku tak ho nainstaluji, ale pokud jsem stáhnul např. program VLCPlayer ze Slunečnice a nebo Stahuj, tak pokud poklepu na program v lepším případě se mi otevře tabulka s hláškou, že "soubor je poškozen" a nebo se prostě nestane vůbec nic.

Děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
Neběží ti tam nějaký antivir?
mif 27.12.2016 12:31
mif
Zatím ne.
Njaji.... 27.12.2016 12:36
Njaji....
Ono je to původně firemní PC a tak mě napadlo, že při instalaci ovladačů, jestli jsem tam nešoupnul…
Njaji.... 27.12.2016 12:40
Njaji....
nabootovat memtest a nechat hodinu běžet - kontrola, že ram nepoškozuje stahované soubory. chtělo by…
lední brtník 27.12.2016 17:03
lední brtník
Vracím se k mému problému. Oživím téma. Celý systém (Vista Business) jsem nainstaloval do jiného, al…
njaji 18.01.2017 11:25
njaji
Jedna (blbá) rada.Nemáš možnost instalace Windows 7,nebo 8.1. Dost jsem Visty "dělal". Není ta insta…
kozakl 18.01.2017 16:30
kozakl
Pro mě žádná rada není blbá :-) Nemám 7 ani 8.1 Musel bych je koupit to se mi do takto starého PC n…
njaji 18.01.2017 17:02
njaji
ano, ano drahé visty... klikni pravim na jakýkoliv exe soubor a potom jdi na properties. měl by jsi…
DR.Japek 18.01.2017 17:07
DR.Japek
Jo, jo tohle jsem našel. Už mohu instalovat, ale musím to u každého programu opakovat. To mi nevadí,…
njaji 18.01.2017 17:21
njaji
Pouzivam Vistu 10rokov instaloval som ju viackrat (po zmenach HW alebo parkrat kvoli testovacim ucel… poslední
MM.. 19.01.2017 00:17
MM..

Ono je to původně firemní PC a tak mě napadlo, že při instalaci ovladačů, jestli jsem tam nešoupnul i nějaký program, který toto umožňuje. Ale to by snad nešly otevírat žádné exe soubory a zde se jedná opravdu jen o ty stažené z netu.

Vracím se k mému problému. Oživím téma. Celý systém (Vista Business) jsem nainstaloval do jiného, ale stejného typu PC (bývalé firemní HP).

Abych jakýkoliv program nainstaloval, tak jsem musel vyvolat tuto tabulku (příloha) a kliknout na "zrušit blokování". Potom už to šlo.
Zatím pracuji v administrátorském účtu a je mi divné, že musím vše znovu a znovu povolovat.

Na druhý problém po čisté instalaci jsem narazil, že mi nefunguje Adobe Flash Player. Normálně ho nainstaluji, ale když chci cokoliv spustit např. na Facebooku (prohlížeč Firefox), tak to nic nedělá.V nastavení prohlížeče mám nastaveno "spouštět automaticky" . Taktéž když spustím Operu tváří se, že Flash není nainstalován.

Děkuji za radu.

Jedna (blbá) rada.Nemáš možnost instalace Windows 7,nebo 8.1. Dost jsem Visty "dělal". Není ta instalačka upravena na míru nějakému tehdy firemnímu PC ? Normálně to totiž po čisté instalaci musí fungovat. Opravdu tam jsou SP balíčky ? Bez nich je Vista invalida III.stupně.

Pro mě žádná rada není blbá :-)

Nemám 7 ani 8.1 Musel bych je koupit to se mi do takto starého PC nechce investovat. Instalačky jsem vystřídal dvě (obě stažené z Ulož to.) a dělá to na obou....

Oba SP balíčky jsou nainstalované a i další aktualizace co jsem postahoval jsou v pořádku. Je divné, že pokud jsem poklepal na exe soubor SP balíčků, tak nebyl problém se spuštěním. Pokud ale stáhnu soubor z netu a nebo ho přinesu na flashce, tak musím povolit ono oprávnění jak jsem psal nahoře.

Díky.

Pouzivam Vistu 10rokov instaloval som ju viackrat (po zmenach HW alebo parkrat kvoli testovacim ucelom naposledy nedavno) a nikdy som taky problem nemal. Mas asi vadny HW (RAM apod)

P.S. alebo mas divne instalacne CD, a pracujes pod divnym uctom. Ja som normalne user jak po normalnej instalacii, ne ziaden admin. UAC nechane na enabled. Co si tam prenastavoval po cistej instalacii? Vytvaral si nejake dalsie ucty?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru