Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pameťocá karta

Zdravím , mám otázku . Mám mobil , Samsung J5 8gb , no a dokúpil som si k tomu microSD kartu 16gb . Keď som si chcel premiestniť hru , (1gb) na sd kartu , tak mi ju premiestnilo , bez problémov . Ale keď som sa pozrel na stav sd karty, tak mi napísalo , že je zabratých iba 100 mb , a v ukladciom priestore v mobile , mi "ubudlo" iba tých 100 mb . Tak a otázka je , prečo mi nepremiestnilo celú tu hru , ale iba nejakú časť ? dúfam že je všetko zrozumiiteľné . ďakujem

Předmět Autor Datum
Vyvojar hry proste dovoli premistit jen cast knihoven, ve vysledku hodis do founu jednu dve hry a ma…
RedMaX 27.12.2016 15:05
RedMaX
Přesune se to celé,ale bude se to sekat.Není stejná rychlost těchto úložišť.
kozakl 27.12.2016 15:17
kozakl
No len mne sa to nedeje iba pri hrách , ale pri všetkom , či to je FB , IG ... atď ...
dadOOO 27.12.2016 15:42
dadOOO
Protože u všech těch aplikací vývojář povolil k přesunutí na kartu jen určitou část souborů. Úložišt…
Potkan007 27.12.2016 16:04
Potkan007
Dobre chápem , ďakujem
dadOOO 27.12.2016 16:41
dadOOO
Je to pravda a zaroven takova oficialne sirena lez Googlem. Pravda je to proto, ze vse co jsi napsal… poslední
RedMaX 27.12.2016 18:43
RedMaX

Vyvojar hry proste dovoli premistit jen cast knihoven, ve vysledku hodis do founu jednu dve hry a mas nedostatek mista v ulozisti. V podstate normalka - debilni Android, sam s tim take valcim, ze jsem si koupil hru, ktera ma pres 500MB a do telefonu s puvodne 16GB ulozistem se uz nevejde, presunout na sd-kartu se necha jen cca. 50MB.

Co se s tim da delat je, ze musis mit rootlej pristroj, musis si koupit aplikaci link2sd a vytvorit na sd-karte falesne interni uloziste a pomoci link2sd tam presouvat tyto vetsi aplikace, pak se tam presunou cele.

Protože u všech těch aplikací vývojář povolil k přesunutí na kartu jen určitou část souborů. Úložiště v telefonu je rychlé, z něj se aplikace zapíná téměř okamžitě, karty mají lidé ve zvyku kupovat ty nejlevnější v akci, protože ušetří pár desítek korun a "na těch pár fotek to stačí". Dřív šly přesunout kompletně celé aplikace, ale lidi se pak rozčilovali, že je telefon s Androidem pomalý, zamrzá, případně že má konkrétní vývojář aplikaci úplně k ničemu, když jí trvá věčnost se zapnout. To je samozřejmě dost nežádoucí, když se uživatel rozčiluje nad blbým pomalým systémem a přitom si za to může sám kvůli šetření. Proto přistoupili k řešení všechno v telefonu, nic na kartě, jednu dobu nešel na kartu přesunout ani bit aplikace. Potom tohle opět uvolnili, ale všichni s tím pracují v rukavičkách, protože musí počítat s nejhorší možnou variantou šetřícího uživatele s extra pomalou kartou, takže všechno, co by teoreticky mohla chtít aplikace načítat častěji, zůstává v telefonu a na kartu jdou jen soubory typu obrázek, který je potřeba jednou za měsíc.

Je to pravda a zaroven takova oficialne sirena lez Googlem. Pravda je to proto, ze vse co jsi napsal plati, ale lez je to proto, ze i presto se celej Android seka a laguje, protoze ten system je debilne navrzenej a zadnej hardware mu nestaci, ani pomala ani rychla sd-karta, ani rychle interni uloziste, proste nic. Takze to obmezeni neukladat aplikace na sd-kartu, ktereho nekteri vyvojari vyuzivaji, postrada smysl, protoze tam velmi casto neni uzke hrdlo celeho systemu.

Dokladem toho, ze mluvim pravdu je, ze v Androidu 7.0 Google vytvoril moznost spojit sd-kartu a interni uloziste do jednoho, coz dokonale popira vsechno co popisujes a co Google hlasal predtim. Jednoduse totiz vyvojari Androidu v Google uz davno ztratili jakoukoli kontrolu nad vyvojem a ted uz jen placaji dalsi a dalsi kod a cely system nadale zpomaluji (v praxi to az tak nepoznas, protoze je cim dal vykonejsi hardware).

Kazdopadne ale plati, ze bez rootu a te aplikace link2sd (placene verze, nevim jestli na to existuje i nejaka jina zadarmo) to vyresit jinak nejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru