Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ohnutý procesor nebo deska ?

Koupil jsem procesor i7-6700 desku od Gigabyte s čipsetem q170 s ddr4 paměťma. Když jsem to dával dohromady, docela to fungovalo s grafikou procesoru. Když jsem si po asi třech měsících vybral grafiku rx-470 8gb najednou problém. Při startu mně to umožnilo dostat se do biosu, ale potom se objevil blikající kursor v levém horním rohu a dál se nic nedělo. Grafikou to určitě není v jiným pc funguje dobře a navíc to blbne i s grafikou procesoru. Napřed jsem byl přesvědčený že může jít o špatné nastavení v biosu, zkoušel jsem měnit co se dalo, dal jsem i optimální nastavení, ale nic nepomáhalo. Náhodou jsem zjistil, že když je tato chyba nefunguje ani tlačítko restart. Tak jsem zkusil hledat a našel něco o ohnutých procesorech Skylake. Mám chladič silentiumpc fera hetis2 - procesor tam drží spona na dvou místech, ohýbá se to spíše při uchycení na 4 bodech. Zkusil jsem to uchycení malinko povolit a spustit to jen tak na stole a zdálo se, že je vše v pořádku. Dal jsem desku do bedny a zase to to nešlo. Když jsem ji vytáhl s zkoušel zase na stole z asi 10 pokusů restart - vypnout- zapnout to jen při jednom restartu nešlo. V bedně je to spíš naopak - z 10 pokusů tak max. jednou se spuštění podaří.
Díval jsem se na procesor a ohnutý se nezdá, jen jsem na jedné třetině těch kontaktních plošek pozoroval něco jako skvrnu, zkoušel jsem ji vyčistit lihem ale moc to nešlo a nic se tím nezměnilo, pokusím se to vyfotit a nahrát to foto sem.
Jsem si jist, že piny na desce (gigabyte q170-d3h) , ohnuté nejsou.
Bohužel mám jen dvě ddr4 ramky, ale zkoušel jsem je přehazovat a dávat po jedné a beze změny.
A zdroj jsem taky vyměnil.
Samozřejmě budu vděčný za každou radu, ale důležité pro mě je, jestli mám reklamovat desku, nebo procesor.

Předmět Autor Datum
Na stole to musí fungovať rovnako ako v bedni. Či je ohnutý procesor, snáď vidno, keď k nemu priloží…
sakraforte 30.12.2016 13:35
sakraforte
je to tady - ulozto.cz!GavQtQg6Bi6v/foto1-jpg v levé části, ale moc vidět to nejde. Ohnutí procesoru… poslední
zdenekhribek 31.12.2016 12:58
zdenekhribek

je to tady - ulozto.cz!GavQtQg6Bi6v/foto1-jpg v levé části, ale moc vidět to nejde. Ohnutí procesoru - zas tak moc dobře nevidím, ale zkusil jsem to posoudit u jiných a procesor se nezdá ohnutý. S těm ramkama je to i můj závěr. Zkusím to ještě trochu vyčistit alkoholem a když to nepůjde asi si někde půjčím jinou desku. To že to jde mimo case znatelně líp, mě tak na půl přesvědčilo, že to bude tou deskou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru