Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herní monitor

On ma ale Vondrs v tomhle pravdu. U TV se od TN upustilo velmi brzo kvuli pozorovacim uhlum, lidi to proste nechteli kupovat, coz vedlo k prekotnemu vyvoji PVA obrazovky a naslednemu snizeni cen PVA tak, aby slo TNka nahradit. Nakonec ale tohle prirovnani potvrzuje i tva slova, ze kdyby nekteri hraci nebyli az tak hloupi a nekupovali 144Hz TNka, tak by pravdepodobne byly dnes v te cene i 144Hz PVA a IPS displeje.

Ale TV nelze srovnavat s monitorama i z toho duvodu, ze TV byly vzdy drazsi nez monitory, takze se do ocekavane cenovky dala vmistit i ta PVA obrazovka a TN skoncila v TV v propadlisti dejin. U monitoru se to nedeje i z toho duvodu, ze ty TNka jsou porad nejlevnejsi a proste jsou lidi, kteri na nizkou cenu slysi. Pozorovaci uhly hraji urcite velkou roli, protoze u monitoru clovek sedi primo a tak az tak hlavni nevyhodu TNka nepocituje.

Hlavne je to ale porad o tom co ja rikam, kdyz pominu par vyslovenych blaznu, kteri daji za TNko 13.000 Kc, tak porad plati, ze cim drazsi monitor, tim kvalitnejsi obraz a ani levne VA a IPS monitory nejaou zadny zazrak. Dokud bude vetsina lidi setrit na monitorech kazdou korunu a zdaleka nejprodavanejsi monitory budou v cenovce do 4.000Kc, tak se nikdo nemuze divit, ze vyrobci stale operuji i s TN obrazovkama. Kvalitni monitor ma jednoduse cenu nekde aspon okolo 8.000Kc a tam uz logicky dominuji IPS a PVA.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny