Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem modem na VDSL od O2

Dobrý večer vespolek,

mám ADSL od O2; rychlost cca 5MBit/s. Když na to běží jen PC, tak to není zlé, ale jak je připojená komplet domácnost a dělí se to ve špičce až mezi 10 zařízení, je to porod. Pročež po telefonu na zákaznickou linku mi zvěstovali, ať přejdu na VDSL, že budu mít 20MBit/s. K tomu že mi dají za 1000Kč modem Zyxel. Souhlasil jsem. Místo Zyxelu přišel ZTE H168N.
To mě přivedlo na myšlenku, jsou ty modemy od O2 požitelné, popř který z jejich nabídky je nejlepší? Nebo je lepší si koupit něco jiného?

Díky za postřehy

Předmět Autor Datum
Neodpovím ti přímo, ale za 10 let jsem od O2 vystřídal asi 5 kousků, protože se vždy po čase odporou…
Bounty 03.01.2017 19:40
Bounty
DSL routery od O2 jsou použitelné všechny, jako základní router a jejich DSL modem funguje v síti O2… poslední
touchwood 03.01.2017 21:29
touchwood

Neodpovím ti přímo, ale za 10 let jsem od O2 vystřídal asi 5 kousků, protože se vždy po čase odporoučely. Prvně to byly nějaké noname, potom to byl tuším ZyXEL, ale bylo to fuk, protože tehdy si dostal nový bezplatně, loni jsem poprvé za nový musel dát přes 1K a je to Comtrend, zatím drží. Na O2 ale nemohu říct křivého slova, loni v létě nám tady na samotě u lesa vystavil předsunutý dslam a za stejné peníze se z 4Mbit/s stalo 40, resp. 50Mbit/s :-)

DSL routery od O2 jsou použitelné všechny, jako základní router a jejich DSL modem funguje v síti O2 optimálně. Na Wifi bych je ale nedoporučoval, nejlepší je přepnout je do bridge a za nimi použít normální "dospělý" (wifi)router, např. Mikrotik.

Z hlediska bezpečnosti doporučuju na všech routerech vypínat WPS a hlavně TR-069.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru