Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomalý download, upload v pořádku

Zdar,
potřebuji připojit jednoho souseda k internetu. Druhý soused svolil, že se s ním podělí o konektivitu ovšem s tou podmínkou, že se na jeho barák nebude přidělávat žádná anténa. Situace je tedy taková, že router (TP-Link TL-WR1043) na který se připojuji je na parapetu za oknem, klientská jednotka je UBNT NanoStation 2 Loco. Přímá viditelnost, vzdálenost přesně 82 metrů, kabel není možné natáhnout, je to přes cizí pozemek.
Konektivita do netu je na TP-Linku 25/4 Mbps, wifi kanál 2 (odsazení jednoho a dvou kanálů, zarušení malé) / 20MHz /11bg mixed, šifrování WEP :-)...(to je podmínka, soused na to připojuje nějaký verk, odečítač, který podporuje jen toto šifrování). Wifi klienti, 1x notebook, 2x mobil plus ten verk a pak UBNT. Rychlost downloadu klientů v blízkosti TP-Linku je cca 11 Mbps.
Problém je v tom, že z downloadu na UBNT nevymáčknu víc jak 0,49 Mbps, upload je 3,31 Mbps. Potřeboval bych se dostat s downloadem tak alespoň na 2 Mbps.
Kvalita signálu je...no...použitelná (viz obrázek). Zkoušel jsem horizontální i vertikální polarizaci. Jinak je spojení stabilní, během 14-ti dnů prý nevypadlo, jen je příšerně pomalé.
Neřešte prosím, proč to tak chtějí, proč si nekoupí to či ono nebo proč si druhý soused nezajistí vlastní připojení (je to chudá rodina, dokonce i tu Ubinu jsem jim daroval).
Kde může být problém?

Předmět Autor Datum
A keď zanesieš tu Ubinu k zdroju signálu ?
sakraforte 10.01.2017 12:50
sakraforte
No, teoreticky bych mohl ale nechci zase souseda moc otravovat. Znamenalo by to jít k němu domů a la…
Fair-Play 10.01.2017 12:59
Fair-Play
Jde o to, jestli to neni spatnym signalem, pak by to neslo resit jinak nez antenou, coz rikas, ze je…
Redmarx N 10.01.2017 13:15
Redmarx N
Odchozi CCQ 53% => Rusenie je na strane AP... S TP Linkom toho moc nespravis, potrebuje to mat smero…
Kilo.Viktor 10.01.2017 13:15
Kilo.Viktor
To je mi jasné, ale i tak bych se měl dostat na nějakou slušnou hodnotu downloadu. Tam to opravdu ne…
Fair-Play 10.01.2017 14:58
Fair-Play
No je tam 5-6 sieti, ale kolko je tam klientov v dosahu? To sa ti bude zistovat tazko, pretoze funkc… poslední
Kilo.Viktor 10.01.2017 15:29
Kilo.Viktor

Odchozi CCQ 53% => Rusenie je na strane AP...
S TP Linkom toho moc nespravis, potrebuje to mat smerove anteny na obidvoch stranach.
Kanal sa nastavuje tak, aby ani na jednej strane nic nerusilo, t.j. nastavuje sa prieik pouzitelnych kanalov kanalov na obidvoch stranach. "na parapete" nieje priama viditelnost. Prekazka je aj okno. V zavislosti aky typ okna to je moze byt tlmenie 4-20dB. Zrejme tam bude problem, pretoze na 82m by mal byt signal lepsi ako -60dBm. Ty mas o 16dBm menej.

To je mi jasné, ale i tak bych se měl dostat na nějakou slušnou hodnotu downloadu. Tam to opravdu není nějak zvlášť zarušené, je tam 5 - 6 sítí, tři z toho na hranici dosahu. Bohužel, anténa nepřichází v úvahu. Tak jim prostě bude muset stačit to co je. Darovanému koni na zuby nekoukej...jak se říká.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru