Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Notebook ASUS X556UV-XO066T - jak odstranit Windows 10?

Dobrý den,
koupil jsem notebook ASUS X556UV-XO066T, s notebookem jsem celkem spokojen, jediná opravdu velká vada na kráse je odporný zlý mor rakovina šmejd šmírácký Windows 10, který parazituje na většině nových notebooků. Samozřejmě bych notebook koupil bez této rakoviny a moru, ale bez toho nebyl k prodeji. Microsoft neeticky monopolně a snad i nelegálně mafiánsky tyranizuje trh, protože notebooky bez OS koupit skoro nejdou, a většinou nemají vyhovující parametry a rozhodně nemíří na eůzné uživatele ale jen velmi úzce. Před koupí i při převzetí mi prodejci řekli, že do notebooku si můžu nainstalovat OS jaký chci a že to provedu klasicky jednoduše naprosto bez problémů klasickými obvyklými standardními postupy kterým rozumím = po startu bezproblémově vstoupím do BIOSu > tam nastavím že se má první bootovat z CD/DVD mechaniky > nastavení uložím a restartuji notebook > vložím instalační CD > to se bez problémů načte a potom už se jen řídím pokyny systému na CD.
Praxe je ale úplně jiná!!! Po startu se jen zobrazí logo Asusu a ihned potom se začne načítat ten mor rakovina Windows 10! V žádné fázi načítání se nikde nezobrazí žádné informace o tom, kterými klávesami se dá vstoupit do BIOSu, otevřít bootovací menu, zobrazit celý průběh POST procesu, ani jiné funkce! DOkonce ani v žádné fázi nikde nefunkgují žádné klávesy, které se standardně používají pro vstup do BIOSu, otevření bootmenu, zobrazení celého POST, prostě nic nefunguje!!!

Prosím vás, potřebuji návod jak:
1.) vstoupit do BIOSu tohoto modelu notebooku
2.) jak tam nastavit že se má úplně první bootovat z CD/DVD a až potom z HDD a nastavení uložit
3.) případně ale není nutné - jak Windows 10 dostanu z notebooku třeba na DVD či jiné médium (když už ten W10 legálně vlastním) a potom případně do jiného PC
Spěchá to. Děkuji.

Změna předmětu, původně: Notebook ASUS X556UV-XO066T koupený s odpornou rakovinou=Windows 10 - jak se toho svinstva zbavit??? (host) (Prasak)

Tohle nemá cenu. (Prasak)

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zamknout,autor těchto příspěvků se snaží jen o dost hloupou pozornost. Proč by zakládal nové vlákno… poslední
kozakl 19.01.2017 08:00
kozakl

Zpět do poradny Nahoru

loading...