Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Předisntalovaný šmejd shit Windows 10 - PEKLO NA ZEMI ZA DRAHÉ PENÍZE!!!!!!

Dobrý den,
koupil jsem notebook, kde byl předinstalovaný Windows 10. Pochopitelně že tam takový šmejd šmírácký pomalý zasekaný polepený upatlaný hloupý Windows 10 nechci a že si místo něho chci legálně nainstalovat jiný legálně pořízený operační systém který už jsem vlastnil a vlastním (ať už je to jiný Windows, nebo Linux nebo cokoliv jiného:-) ). Pokud se ptáte proč jsem přímo nekoupil notebook bez toho odporného Windowsu 10, tak přesně proto, že výběr notebooků bez operačního systému nebo s jiným OS než Windows 10 je v ČR tak žalostně malý že žádný výrobce ani prodejce nenabízel a nenabízí žádný notebook se stejnými ani podobnými parametry bez OS ani s jiným OS než s Windows 10, takže bez OS bych musel koupit buď předraženou herní kraksnu za 30000,- s výkonem který by byl přehnaně zbytečný a nevyužitý a hlavně obrovskou cenou nebo naopak pomalý při tom ani ne moc levný krám s procesorem Atom nebo Celeron nebo AMD řady E na kterém nic neudělám. Notebook už mám, Shitdows 10 půjde pryč - to je jasné a bez debat, plně funkční instalační CD systému který chci už legálně vlastním, s nastavením BIOSu, nabootováním ani instalací žádné problémy nemám, jen jsem s tím chtěl ještě počkat, protože:

Napadlo mě, že když už jedenkrát systém Windows 10 vlastním, legálně jsem ho koupil a nestáhl jsem ho nelegálně odněkud z internetu, tak mám přece právo a možnost ten samý 1 kus Windowsu 10 který jsem legálně koupil stejně tak i někomu legálně prodat - stejně jako každé jiné zboží které si poctivě koupím, např. auto, telefon, boty, kabát, dům, ... .

Problém je, že Windows 10 jsem v notebooku koupil už předinstalovaný a celý notebook + Windows 10 jsem koupil bez jakýchkoliv instalačních CD, DVD či jiných médií. Nemám a nikde nijak jsem nedostal k legálně koupenému Windowsu 10 ani licenční klíč, který se k legálně koupeným Windowsům vždy dává. Dá mi někdo prosím radu, jak dostat legálně zakoupený Windows 10 z notebooku na jakékoliv instalační médium (CD asi ne, tam se nevleze) klidně DVD, USB flash, ..., aby byl použitelný na jiném počítači?

Samozřejmě že Windows 10 nechci nijak nelegálně kopírovat (to bych si ho stáhnul z internetu a nepsal bych tady:-) ), ale když vlastním jednu legální instalaci Windows 10 (neměl jsem na výběr - viz výše), mám přece právo si vytvořit zálohu pro případ pádu systému (recovery oddíl mi nestačí a užírá mi cenné potřebné místo na harddisku), právo provozovat tu jednu instalaci na jednom jakémkoliv stroji v jednu dobu, i právo zakoupený systém zase prodat stejně jako jakékoliv jiné zboží (třeba auto, myčku, pračku, boty, kabát, tričko, prostě cokoliv).

Lock, znova už ne. Jdi se léčit nebo si založ blog a ty bláboly piš tam. (karel)

Předmět Autor Datum
Problém je, že Windows 10 jsem v notebooku koupil už předinstalovaný a celý notebook + Windows 10 j… poslední
XoXoChanel 19.01.2017 01:01
XoXoChanel

Problém je, že Windows 10 jsem v notebooku koupil už předinstalovaný a celý notebook + Windows 10 jsem koupil bez jakýchkoliv instalačních CD, DVD či jiných médií. Nemám a nikde nijak jsem nedostal

• Ten NTB ma RECOVERY (pro tovarni obnoveni) oddil, kde jsou ty ovladace ulozeny, hlavne tady nezapomen zase kricet, jak se v tom vyznas.
*Do ASUS Recovery, se dostanes 'MACKANIM' klavesy [F9] pri startu..

tak žalostně malý že žádný výrobce ani prodejce nenabízel a nenabízí žádný notebook se stejnými ani podobnými parametry bez OS ani s jiným OS než s Windows 10

• LZES, Lubosi, teda Novak nebo pod jakou prezdivkou jete budes psat, tedy PanT./PanTofl.

Zpět do poradny Nahoru