Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou kombinaci HDD + box

Omlouvám se za tento dotaz, který byl už někdy vznesen vícekrát, ale já jsem našel nejnovější rady z roku 2014 (a za tu dobu se snad výběr a možnosti zvýšily).
Proto prosím, kdo nechce, ať neodpovídá, jde mi spíše o to, kdo si v poslední době něco podobného koupil a je s tím spokojen a proč!
Já totiž tu variantu ( box + HDD) preferuji z důvodu, že to nejcennější co mám, jsou data, pokud mi umře PC, nebo externí disk (třeba elektronika boxu) mám smůlu. Pokud budu mít box a HDD, tak pokud mi umře elektronika boxu a HDD bude OK . Tak data snad získám přehození HDD do jiného boxu, nebo adaptéru. Já vím, že je to asi 50% na 50%, ale i toto je náděj
Budu rád, hlavně za tipy boxu a pak i názory na to, jestli je lepší mít externí HDD, nebo externí box + HDD ale já jsem opravdu dost vážně rozhodnut pro Box + HDD (ale třeba po vaších reakcí názor změním) Proto píšu!!!!

děkuji moc za konstruktívní rady

Předmět Autor Datum
A když chcípne HDD, pak potom co? Na tom nejde moc "novátorského" vymyslet, přibylo USB3, ubylo dale…
ms 19.01.2017 22:23
ms
Samozřejmě jak chcípne HDD jsem v prdeli, pokud jsem si neudělal zálohy. Z toho mám obavy a proto zá…
lupkovic 19.01.2017 22:33
lupkovic
Externí HDD == externí box + HDD Jinak, je to ve vašem případě naprosto zbytečné, a jako obvykle jst…
ms 19.01.2017 22:41
ms
Nechci se přít! Ale opravdu mi nejde o PC, ale o data v něm uložená a proto si je poctivě zálohuji.…
lupkovic 19.01.2017 23:05
lupkovic
Že se vůbec vzrušuješ ... Kdyby si ms aspoň 5x za den do někoho nerýpl, tak by jej večer odvezla san…
jege 20.01.2017 10:13
jege
možnosti a výběr se snížily, protože mudlové si kupují to nejlevnější, tj. USBHDD v paštikovém obalu…
touchwood 19.01.2017 22:43
touchwood
Konečně rada, kterou bych mohl potřebovat. A můžeš mi dát tip, pokud jsi kupoval a máš zkušenost? Ka…
lupkovic 19.01.2017 23:13
lupkovic
Lupkovič - napsaný jiný názor,než který by sis přál,neznamená že dotyčný je kokot.
kozakl 20.01.2017 11:34
kozakl
a co vlastně po mně chceš? Nechceš abych ti dal linky na zboží, že ne?!
touchwood 20.01.2017 11:37
touchwood
Ono takhle uvažovat nejde,to by jsi si nemohl koupit ani rohlík. Každý vždy chválí to své. Já nic ch…
kozakl 20.01.2017 11:32
kozakl
na občanou zálohu je paštika postačující. Problém je přehřívání, pokud bys ji používal dlouhodobě. poslední
touchwood 20.01.2017 11:39
touchwood

Samozřejmě jak chcípne HDD jsem v prdeli, pokud jsem si neudělal zálohy. Z toho mám obavy a proto zálohuji, zatím se mi to nějak vyhýbá, zálohy důležitých dat si dělám a zde je můj dotaz dělat je na co?! Přesto si myslím, že tvůj příspěvek je právě úplně mimo protože proti pádu HDD se chci chránit externím úložištěm a o tom byl můj dotaz. To co píšeš, je jen provokace a na to už reagovat nebudu. Z tvé strany je to ubohé jak se zviditelnit

Externí HDD == externí box + HDD
Jinak, je to ve vašem případě naprosto zbytečné, a jako obvykle jste svou nespokojenost převedl do osobní roviny, což děláte běžně, když odpověď se vám nelíbí a není podle vašich často perverzních a zvrácených představ.
Data se zálohují a pak archivují na více místech a více médií. Pro SOHO je DVD-RAM a M-disc média, i BD-R.
Jinak se už nemíním namáhat. Močení na husu má větší smysl.

Nechci se přít! Ale opravdu mi nejde o PC, ale o data v něm uložená a proto si je poctivě zálohuji. Zde je jen otázka jestli použít externí HDD disk, nebo box +HDD disk. Jak jsem psal dříve, nejvíce mě zajímají mé data, takže si myslím, že pro mně je kombinace externího Boxu+ HDD výhodnější pro případ nějaké poruchy. Myslím tím, jak se podělá elektronika boxu, vytáhnu HDD, dám do jinéno boxu, nebo PC a data sna vytáhnu! i externího disku se musím spoléhat že elektronika i HDD budou vpořádku.
Ale jinak Vášemu příspěvku vůbec nerozumím, nic jste mi neporadil. A to Vaše : "Močení na husu má větší smysl." O tom není co psát, ale já jsem prosil o radu jen ty co mají zájem radit, Na vás S..u!

Že se vůbec vzrušuješ ...
Kdyby si ms aspoň 5x za den do někoho nerýpl, tak by jej večer odvezla sanita s akutním žlučníkem. Takhle ta nadprodukce žluči může ven a umožňuje mu aspoň nějak přežívat.

Mimochodem, kdybys chtěl tip na externí USB HDD, tak by tě sprdnul, že konfekční externí HDD jsou pro tupé BFU a správně je chtít interní HDD a box. :-D

Konečně rada, kterou bych mohl potřebovat. A můžeš mi dát tip, pokud jsi kupoval a máš zkušenost? Každopádně bych preferoval zvlášť rámeček a zvlášť HDD (už z důvodu, které jsem popsal výše)Jinak by mě ale i zajímal tvůj názor na to, jestli Box+HDD, nebo externí HDD. Nebo ten K...t nad tebou mě dost naštval. Nic k tématu nemá, ale chytrý je jak zapalovač!

Díky moc

Ono takhle uvažovat nejde,to by jsi si nemohl koupit ani rohlík. Každý vždy chválí to své. Já nic chválit nebudu,ale mám dva WD disky jako zálohovací (v plastu) oba fungují na zálohy již mnoho let bezchybně. Jistě,pokazit se může cokoliv. Takže rozhodnutí je na tobě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru