Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Chtěl bych poradit, jaké komponenty koupit, abych měl výkonný stolní počítač. CENA - do 45.000,-Kč

Zdravím,

v nedávné době jsem sem psal o problému s mým herním notebookem od MSI, který jak se zdá, tak je na odpis, takže ho budu dávat na reklamaci a budu požadovat vrácení peněz. Částka, kterou dostanu zpět je 45.000,-Kč a s herními notebooky jsem skončil a chtěl bych si místo toho pořídit stolní počítač.

Poprosil bych lidi, co se v tom vyznají, jestli by mi nepomohli složit PC sestavu v této ceně i s pěknou designovou počítačovou skříní. (do 45.000,-Kč)

Jako hlavní věc bych chtěl zmínit, že hraji hry a chtěl bych, aby počítač dokázal rozchodit dnešní hry na ultra detaily (60 fps a výše) úplně bez problémů a aby takto vydržel nejméně tak další tři roky. Počítač používám i k práci na stříhání a renderování videí a fotek, které graficky upravuji, takže by ta mašina měla v klidu zvládnout i tyto činnosti. Jelikož videa, fotky, hry a programy, které využívám potřebují dostatek místa, tak bych chtěl nějakou sestavu, která by měla SSD disk minálně 500Gb a k tomu nějaký 1 či více Tb harddisk. (Samostatně mám doma k dispozici další externí SSD disky, kde si věci zálohuji.)

((Otázka: je potřeba nějaká kvalitní zvuková karta na střih videí, kde vkládám hudbu či na hry nebo poslech hudby? Pokud ano, tak bych poprosil sestavu i s nějakou kvalitní zvukovkou.))

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
(Samostatně mám doma k dispozici další externí SSD disky, kde si věci zálohuji.) A brzy o ně nejspí…
ms 20.01.2017 22:57
ms
Vaše odpověď mi má být k čemu platná? Vůbec mi nedává smysl a k mému tématu je úplně zbytečná, jelik…
Dom1nno 21.01.2017 01:26
Dom1nno
To je od 42 klasika.
MašinkaTomáš 21.01.2017 14:42
MašinkaTomáš
#arogance #povýšenost #ego Což by se někdy dalo chápat (ikdyž to nikdy nedělá dobrý jméno poradně),…
Vondrs 22.01.2017 01:55
Vondrs
Nechci dále šířit offtopic, ale jeho téma ... . Stručně, hned mé první dotazy na této poradně prováz…
LeBron23 23.01.2017 18:43
LeBron23
nálepku rádce, ale hádám, že se to spíš dává za počet příspěvků Hluboce se mýlíš!
M-Pol 23.01.2017 19:51
M-Pol
Myslel jsem to pochopitelně jako nadsázku. Rozhodně bych to nepaušalizoval. O Vás či jiných rádcích…
LeBron23 24.01.2017 16:23
LeBron23
I tak se mýlíš. Je zvláštní, že já s "ms" problém nemám a o jeho odbornosti tež pochyby nemám. (on m…
M-Pol 24.01.2017 17:06
M-Pol
No ve svých subjektivních pocitech se doufám nemýlím :). Dejme tomu, že přistoupím na to, že je každ… nový
LeBron23 24.01.2017 17:50
LeBron23
Souhlasím s tím co jsi napsal, nikdo tady nepochybuje o jeho znalostech, nevím jaké jsou, ale pokud… nový
MašinkaTomáš 24.01.2017 17:52
MašinkaTomáš
1. MS je "svůj", je zároveň za své chování zodpovědný a je na každém, jak na něj bude reagovat. Má s… nový
touchwood 25.01.2017 07:29
touchwood
Tato odpověď se nedá akceptovat. Pokud pan Touchwood obhajuje svou neomalenou ovečku takto před plén… nový
znalec 25.01.2017 07:50
znalec
Jak je vidět, nebyl jsem pochopen, následuje tedy lock. edit: až nyní jsem si přečetl první dvě rea… poslední
touchwood 25.01.2017 08:06
touchwood
Ja si myslím, že otázka je jasná.Má notebook, ktorý vráti, dostane späť peniaze a chce poradiť s kom…
Julo5 22.01.2017 22:03
Julo5
to jsou ale jen tvé domněnky... nový
touchwood 25.01.2017 07:31
touchwood

#arogance #povýšenost #ego
Což by se někdy dalo chápat (ikdyž to nikdy nedělá dobrý jméno poradně), ale tohle je celkem slušně sepsanej dotaz.

Škoda, že ve vyhledávání (i podle nicku) musí být alespoň 3 znaky...

A omlouvám se za off-topic, ale jako relativně dlouhodobému návštěvníkovi mi nezbývá než-li souhlasit s tím, co napsali Prasak a JaLe29...

Nechci dále šířit offtopic, ale jeho téma ... . Stručně, hned mé první dotazy na této poradně provázely odpovědi od pana 42 (asi inteligenční kvocient). S prominutím ho už beru spíše jako místního trolla. Odpovědí se od něho dočkáte velice sporadicky (rozumné odpovědi jsem od něho neviděl). Aby mu někdo poděkoval za odpověď jsem tu snad nikdy neviděl, protože není nikdy za co. Plevelí tu každé druhé téma. V oblibě má vytahování kostlivců(stará témata tazatelů), doufaje že z nich udělá idioty. Nechápu, za co má tu nálepku rádce, ale hádám, že se to spíš dává za počet příspěvků. Těch tu má skutečně hodně, bohužel jejich obsah je prostě mimo. Nemá cenu tu dále ztrácet čas s někým takovým.

No ve svých subjektivních pocitech se doufám nemýlím :). Dejme tomu, že přistoupím na to, že je každý jiný a že tedy pan "ms" má skutečně i nějaké ty znalosti. Přesto bych si představoval, že "ocejchovaný" rádce, toho v sobě bude mít daleko více (slušnost?, špetku pochopení?). Na této poradně bych si tedy představoval vyšší standardy. Člověk mnohdy napíše i do dotazu, že je v dané věci amatér, přesto má "ms" potřebuju své "rady" zabalit do špíny a nepřímých urážek dotyčného. Očividně však nemá cenu se o tomto bavit. Nejsem tu nikdo a nic nezměním, jen jsem chtěl poukázat na to, že "ms" mi nepřijde jako vhodný rádce pro zdejší, jinak kvalitní, poradnu.

Souhlasím s tím co jsi napsal, nikdo tady nepochybuje o jeho znalostech, nevím jaké jsou, ale pokud už dosáhl nějakého "titulu" na zdejší poradně, tak znalosti má - to klobouk dolů - chtěl bych mít také takové znalosti, ale problém je vyjadřování.

Už kolikrát jsem pronesl větu: Když tě to nebaví, tak neraď a neodpovídej.

Ale opět, každý jsme nějaký, nemějme mu to za zlé, sám se ještě nevyjádřil, asi nechce - ale já ho chápu.

1. MS je "svůj", je zároveň za své chování zodpovědný a je na každém, jak na něj bude reagovat. Má svůj styl a není ničí povinnost na něj reagovat. Pokud zaragujete, slušně a věcně, věřím, že (jako vždy) poradí dobře, bez invektiv.

2. MS nedostal hvězdu pro nic a za nic, ale za kvalitní a dlouhodobé radění. Že si dokáže vyhledat jiné "dotazy" tazatele a agregovat jejich celkový smysl (což se ne každému může líbit, ale v takovém případě nechť se ptá zodpovědně a racionálně, nebo ať nese zodpovědnost za svou vlastní blbost), to k němu dlouhodobě patří. To nicméně nemění nic na tom, že jeho rady považujeme za vysoce kvalitní.

3. Pravidla Poradny platí pro každého, i tazatele, kteří mají jasné a velmi výrazné pokyny, jak se ptát. Zobrazují se při každém pokládání dotazu, přesto je mnoho lidí ignoruje. A přesto takové lidi nikdo neoznačuje za trolly nebo ignoranty, pokud se po další komunikaci takto neprojeví.

4. Ty jsi zde zaregistrovaný lehce přes 2 roky, tj. patříš k "juniorům", navíc jsem si nevšiml, že bys ty osobně patřil k pravidelným rádcům, a už vůbec jsem si nevšiml, že by tvá erudice dosahovala úrovně rádců, natož lidí jako je M-pol nebo MS (mohu se samozřejmě mýlit).

Závěrem bych chtěl všechny požádat, aby se zdrželi dalších OT komentářů. Máte-li s něčím problém, je tu pošta, případně si otevřete téma v "ostatním", pokud máte potřebu ventilovat své frustrace. Díky.

(touchwood)

Tato odpověď se nedá akceptovat. Pokud pan Touchwood obhajuje svou neomalenou ovečku takto před plénem je cosi špatně. Na jiném místě a z jiného rangu je psáno že soudní znalec který chtěl pomoci Janouškovi je také právník a také pochybil. MS je hulvát a namistrované střevo,to každý dokáže poznat,kdo umí číst. Takže si to rozeberte sami mezi sebou a nechtějte přesvědčovat lidi stylem že je sice IT odborník ale v podstatě neinteligentní pako. Takoví lidé jsou špatní lidé a i ti šéfové co je hájí. Bohužel takových namistrovaných hovádek s hvězdou je tu víc. Nevím jestli to je výškou promile,ale ty chytré pecky z nich padají povětšinou později večer. BAN by měli především dostávat nevychovaní rádci,ne tazatelé.

Jak je vidět, nebyl jsem pochopen, následuje tedy lock.

edit: až nyní jsem si přečetl první dvě reakce, a musím jednoznačně prohlásit, že tentokrát je MS zcela nevinný a první kdo začal vysírat, byl tazatel.

Až se pane "znalče" naučíte radit, můžete MS vystřídat.

Ja si myslím, že otázka je jasná.Má notebook, ktorý vráti, dostane späť peniaze a chce poradiť s komponentmi na novú zostavu. Všetko čo má, sú externé ssd - nič viac nemá, ani redmont, ani nič iné.Tak v čom je problém?

Zpět do poradny Nahoru