Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDD cylindry

Ahoj,

mám poškozený HDD (prostě sám od sebe, nespadl, nepolil jsem ho, jen si tak odešel - po dvou letech). Nechce se mi vůbec připojit k PC, takže se do něj nedostanu (zkoušeno přes USB i přes SATU).
Když chci na disku najít NTFS tabulku a prohledávám ho pomocí testdisku, od nějakého jednoho procenta mi to začne házet chyby cylindrů a trvá věčnost, než se z tohoto vadného sektoru dostane. Nechal jsem PC běžet tři dny v kuse a poskočilo to tak možná o dvě stovky cylindrů (z celkových 250 000, tuším). Existuje nějaký způsob, jak tahle vadná místa přeskočit a data na nich ignorovat pro vyšší dobro, tedy abych se dostal dál? Rád bych se podíval, jestli lze z disku něco zachránit.

Díky.

Předmět Autor Datum
ne.
lední brtník 22.01.2017 20:15
lední brtník
Můžeš to zkusit opravit HDDregenerátorem, je na Hirens CD 10.6
mia 22.01.2017 21:45
mia
Pouzit nejaku inu uilitu v nejakom inom OS, ktory nebude hodinu stat na jednom sektore, jak ten od M…
MM.. 23.01.2017 08:33
MM..
Jasný, ale já si rád hraju. Vyhodit ho můžu vždycky. Btw tenhle disk byl právě ten záložní. Většina… poslední
user8188 23.01.2017 16:53
user8188

Pouzit nejaku inu uilitu v nejakom inom OS, ktory nebude hodinu stat na jednom sektore, jak ten od MS.
Otazka je o co sa vlastne snazis, jedina rozumna vec by bola dd v linuxe, existuje k tomu nejaka alternativa ktora preskakuje vadne miesta
(.. resp. neviem pod cim spustas ten testdisk, skus ho pod linuxom. P.S. normalne sa tvoj problem riesi tak ze sa zoberie zaloha a nahraju sa data a vadny disk sa vyhodi do zberne alebo niekam. Existuju aj firmy na zachranu dat, za nejake peniaze povedzme 500e apod.

Jasný, ale já si rád hraju. Vyhodit ho můžu vždycky.
Btw tenhle disk byl právě ten záložní. Většina programů ho odmítá vůbec prozkoumat, ale například EaseUS mi teď normálně po několika hodinách pár obrázků a videí z disku vydal, takže to vážně nějak jde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru