Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nekomunikuje monitor

Dobrý den ,
i když jsem vygooglil spoustu podobných dotazů ,nenašel jsem nikde můj problém (i když popis vady seděl) ,popř. odpověď nebo náznak rady. potřeboval bych pomoci s monitorem...
Po lehkém upgradu počítače (nová deska ,procesor ,grafika - SAPPHIRE HD 5770 PCI-E 128bit) mi nefunguje monitor (Acer),jen na něm po spuštění systému problikne hláška "NO SIGNAL". Přes HDMI kabel jsem zkusil zapojit televizi LG na stejný výstup - funkční ,na druhý výstup z grafiky jsem zapojil opět monitor a přes TV ovladač grafiky monitor našel ,ale stále nefungoval.(Při dalších pokusech o zapojení TV i monitoru zapojení monitoru vyhazovalo i signál do TV) Zkusil jsem monitor napojit přes redukci na NB a fungoval. Včera mi bratr dal svůj nepoužívaný monitor LG , ale stejný stav jako ten předchozí monitor - přes notebook funguje ,přes televizi ho vidím ,ale stále "NO SIGNAL".
Netušíte někdo ,co s tím? Předem velice děkuji za všechny tipy

Předmět Autor Datum
Co grafika? Nová? Stalo se mi, že nefungoval ani jeden výstup na připojení monitoru. Vím, že je to p…
OndrosusCZ 25.01.2017 19:46
OndrosusCZ
Tvůj "lehký" upgrade PC znamená de facto nový PC, protože jsi vyměnil prakticky celý střeva, který t…
Prasak 25.01.2017 20:14
Prasak
Bohužel mám ten samej problém. Přes noťas to šlo a přes PC ne. Nevím jestli se dají sehnat nějaké ov…
mustang1 26.07.2017 19:15
mustang1
No mně to vyřešila změna kabelu na DVI DVI
bivojj 26.07.2017 19:24
bivojj
Kabely mám,ale vstup do TV je jen HDMI1-2
mustang1 26.07.2017 19:37
mustang1
Je monitor a PC v stejnej zastrcke? Ak ne tak ich daj do stejnej. A odpoj od PC vsetko ostatne co ma… poslední
MM.. 26.07.2017 21:34
MM..

Co grafika? Nová? Stalo se mi, že nefungoval ani jeden výstup na připojení monitoru. Vím, že je to poslepu na nic, ale pokud by byl problém v PC, zkuste zmáčknout Win + P a poté Enter. Uvidíte, jestli naskočí. Při novém zařízení se tato chyba může vyskytnout.

Tvůj "lehký" upgrade PC znamená de facto nový PC, protože jsi vyměnil prakticky celý střeva, který tvoří počítač.
Takže jsi ve stavu, kdy máš nový PC a nejede ti. Pro začátek udělej reset CMOS. Pokud nepomůže, tak všechno z bedny ven a jen na stole spusť v základní konfiguraci - deska, procesor, chladič na něj, jedna paměť, zdroj, grafika jen integrovaná. Vše ostatní odpoj (HDD, USB...)
V monitoru chybu nehledej.

Je monitor a PC v stejnej zastrcke? Ak ne tak ich daj do stejnej. A odpoj od PC vsetko ostatne co ma nejake zemnenie alebo anteny, hlavne TV ak je v nej antena. Windows ovladac normalne dnes spravidla nezapne obraz tam kde neni nic strcene, vsetky tie rozhrania maju hotplug signaly, ovladac vie ze kde je nieco strcene. Strc len monitor a zapni PC. A restartuj windows ak mas tamagotchi 10, vypnut je len sleep. A nainstaluj spravne ovladace.
Inac potom je bud vadny vystup grafiky, alebo kabel, alebo monitor. Alebo mozno kabel vedies pri silnych zdrojoch rusenia.

(...a skontroluj obnovovaciu frekvenciu, a nastavenia v ovladacoch ci tam nemas nejaky reduced blanking alebo nejaku blbost nastavenu u toho rozhrania. Ne vo Windows ale v ovladacoch od vyrobcu grafiky, ak to v tamagotchi 10 este vobec ti vyrobci robia, zhlavy teraz neviem)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru