Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovolné přepínání integrovaný display/monitor

Dobrý den
Obracím se na Vás s žádostí o radu.
Po havárii HDD u notebooku jsem provedl jeho výměnu za SSD(nastaven jako systémový) a místo DVD úmístil přes redukci další HDD (jen na data). Po instalaci systému WIN7, nahrání všech ovladačů a aktualizaci systému začalo docházet k samovolnému "probliknutí" obrazovky se zvukem připojení zařízení a dojde ke změně rozlišení pak a zase naopak-probliknutí a zvuk odpojení zařízení a návrat k původnímu rozlišení. Notebook má 2 grafické karty-interní Intel HD Graphic 3000 a externí NVIDIA GeForce GT 525M. Napadlo mě, že problém bude zde-rozbalil jsem nabídku vlastnosti grafického adaptéru a ve chvíli, kdy notebook jede "normálně", mám zobrazeno jako zobrazovací zařízení jen integrovaný display, ve chvíli, kdy obrazovka problikne a jde slyšet ono "zapojení zařízení" se jako další zařízení zobrazí i možnost monitor. Tato anomálie, či jak to nazvat, nastvává náhodně-někdy 5x za minutu, někdy 5x za den a nedaří se mi ji nijak odstranit. Budu rád za každou radu.
Jen připomenu, že ovladače karet jsou aktuální, systém taktéž.
Doplním ještě nějaké detaily o stroji: Dell Inspiron 5110, Intel Core i7 2670QM, 8 GB RAM 1333 MHz, karty jsou uvedeny výše.
Předem velmi děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
ovladače byly instalovány výhradně ze stránky výrobce?
lední brtník 28.01.2017 13:20
lední brtník
Ano, následně jsem stáhl utilitu od Intelu na integrovanou grafiku a ovládač ze stánek NVIDIA pro ex…
Marcus.das 28.01.2017 13:40
Marcus.das
Špatně ovladače k ntb se stahují ze stránek výrobce ntb {př. Lenovo, dell, msi apod.}
snco1301 28.01.2017 13:47
snco1301
Ale ty máš notebook,a Intel,ani NVidia není výrobce tvého ntb.Ovladače se zásadně stahují ze stránek…
ajavar 28.01.2017 13:48
ajavar
o instalaci chipset driveru nepíšeš nic, přitom musí být nainstalován jeko první. máš mobilní verzi…
lední brtník 28.01.2017 13:57
lední brtník
Tím "ano, následně..." jsem myslel, že jsem nejdřív vše nainstaloval ze stránek DELLu (po zadání ser…
Marcus.das 28.01.2017 14:09
Marcus.das
Ještě doplním nový poznatek-po probliknutí a zvuku zapojení zařízení se ve správci zařízení objeví d… poslední
Marcus.das 28.01.2017 17:58
Marcus.das

Ano, následně jsem stáhl utilitu od Intelu na integrovanou grafiku a ovládač ze stánek NVIDIA pro externí grafiku a beze změny.
"Připojený monitor" se mi vždy zahlásí právě na té interní grafice (ve vlastnostech grafického adaptéru, ne pod nabídkou NVIDIA). Dá se nějak natvrdo nastavit používání jen té nebo oné karty? když jsem ve správci zařízení zakázal externí, nic se nestalo a problém pokračoval, když jsme zakázal interní, obrazovka zčernala, po restartování nenaběhla a tak jsem jí musel zase v nouzovém režimu povolit. Jinak mi správce zařízení hlásí, že ovadače pro obě grafiky jsou aktuální.

o instalaci chipset driveru nepíšeš nic, přitom musí být nainstalován jeko první.
máš mobilní verzi grafiky GeForce GT 525M, její ovladač máš stahovat u výrobce notebůů

Jinak mi správce zařízení hlásí, že ovadače pro obě grafiky jsou aktuální.

to tvrzení je letitá hloupost, právě proto, že ho píše ms: ten nástroj to kontroluje jen proti databázi ovladačů ze servicepacku, případně proti winupdate - myslíš, že výrobcem toho hw je microsoft?

Tím "ano, následně..." jsem myslel, že jsem nejdřív vše nainstaloval ze stránek DELLu (po zadání service tagu mi vyskočíl seznam ovladačů, ty jsem následně stáhl a v doporučeném pořádí nainstaloval). Když se tento problém objevil, zkusil jsem ovladače stáhnout přímo od Intelu resp. NVIDIA, což opět nepomohlo a tak jsem zase zavítal na stánky DELLu a ovladače naistaloval jako nabízenou "čistou instalaci" s odstraněním předešlých souborů. Problém přetrvává.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru