Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s mikrofonem na nové základní desce

Zdravím. Mám problém s novou základní deskou (parametry níže). Pořídil jsem si ji v úterý, zkompletoval počítač a všechno zdárně funguje. Kromě vstupu mikrofonu. Když si povídám s kamarádem přes discord, tak střídavě je zvuk z mikrofonu super a toto střídá prý hlasité šustění a ozvěna. Mikrofon jsem zkoušel na notebooku a tam funguje perfektně, takže bych chybu hledal asi v ovladačích na desce. Tam se mi taky jednu nesrovnalost najít podařilo. Deska má jen jednu zvukovku a v jednu chvíli ji používají dva ovladače. Jeden je z dvd disku od desky a druhý je od microsoftu.

Zkusil jsem ovladače zvuku od microsoftu odinstalovat ručně. Nicméně po téhle akci přestal zvuk fungovat úplně. Tak jsem odinstaloval i ovladače dodané s deskou. Jenže po restartu se mi automaticky nainstalovaly ty ,,microsofťácké". Zkusil jsem je nechat, ale dělalo to pořád. Potřeboval bych asi odinstalovat všechny ovladače zvukovky, ale aby se mi po restartu PC hned nenainstalovaly ty microsoftové. Bez restartu je nainstalovat nelze. Ještě dodám, že na výstup zvuku používám HDMI přes grafickou kartu (do televize).

Poradíte mi prosím, jak docílím toho, aby se mi po restartu automaticky neinstalovaly ovladače? Popřípadě co jiného by to mohlo způsobovat? Mockrát děkuji. Hezký den všem.

Deska: MSI B150 GAMING M3
Zvuk: Realtek HD Audio (HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0900&SUBSYS_1462D978 &REV_1000, verze ovladače 6.0.1.7806 z 26.04.2016)
Výstup zvuku do televize skrze HDMI přes MSI GeForce GTX 1060 (ovladače nejnovější)
OS: Windows 10 Pro (aktualizace všechny).

Předmět Autor Datum
Vidíš aký tupý systém si si nainštaloval ? http://winsupersite.com/windows-10/stop-automatic- driver…
sakraforte 30.01.2017 19:10
sakraforte
Tak trebars si vypni mikrofon z mixera u prehravacieho zariadenia. Apod. Ovladace staci nainstalova… poslední
MM.. 31.01.2017 14:04
MM..

Tak trebars si vypni mikrofon z mixera u prehravacieho zariadenia. Apod.

Ovladace staci nainstalovat tie spravne, nepotrebujes nic odinstalovavat (tym sa nevyriesi to ze si to nevies nastavit).
P.S. a pouzivaj sluchatka a nebudes mat problem s echom. Alebo aj si nastav komunikacky program - vypni automaticke nastavovanie hlasitosti mikrofonu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru