Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypnutí notebooku - špatná ram?

Ahoj, kamarádce před několika dny vyskočila modrá smrt a notebook se vypnul. Pogoogloval jsem hlášku kterou vypisovalo a dle zahraničních odpovědí by se to mělo týkat ram pamětí. Takže jsem hned stáhl MemTest a ten spustil, bohužel test nelze dokončit protože nastane stejný problém během testu.

Jinak počítač někdy jede celý den bez problémů, někdy několikrát za den takto spadne a jednou se dokonce stalo, že nešel nějakou dobu zapnout, takže se nechal vychladnout, po startu biosu se provedla automatická oprava windowsu (win7 64bit) a zase vše frčelo.

Moje otázka tedy zní, máme rovnou shánět novou ram pamět nebo můžeme ještě nějak ověřit zda je pamět opravdu vadná (nemáme možnost vyzkoušet jinou ramku).

Předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Taky ahoj. • Ten test jste delali pod WINDOWS ? • Jaky Software jste pouzily : www.memtest86.com ?…
XoXoChanel 06.02.2017 22:10
XoXoChanel
Ano, jak píše kolega předřečník, je potřeba zavést přímo test z DVD či flashdisku. Takto zavedený te… poslední
Flash_Gordon 06.02.2017 22:39
Flash_Gordon

Taky ahoj.
• Ten test jste delali pod WINDOWS ?
• Jaky Software jste pouzily : www.memtest86.com ?

TiP ~ Ten test provedte z "LIVE CD" nebo "LIVE USB" Proc ? Protoze podle popisku, chyba vyskocila pod WINDOWS, mohlo jit o chybu 'zapisu' ci 'cteni' z RAM kvuli chbe v
samotném systému, kde nemusi jit vylozene o HW chybu.

• A jaky je rozdil, kdyz to pustim pod Windows nebo z USB|CD ? Z LIVE zarizeni, testujete RAM mimo OS, tudiz vyloucis chybu v OS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru