Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pole v C# (mapa)

Dobrý den,
chtěl bych poradit s programováním dost jednoduché mapy. Chtěl bych vytvořit mapu, která by se skládala z buttonů rozměrově 10x10, které budou vedle sebe naskládané. Každý z těchto tlačítek by byl stát s odlišnými vlastnosti, jako třeba počet obyvatel, jméno a peníze. Dále po kliknutí na jakýkoliv stát by se měl zobrazit jakýsi výběr akcí co se dá se státem dělat, např.: zaútočit, navštívit, prostě jakákoliv interakce. Nevím jak něco takového udělat přes to pole, tímto vás přinejlepším prosím o kód takovéto mapy, nebo o vysvětlení funkce polí a vkládání jejich vlastností.

Předmět Autor Datum
Dotaz znie zhruba ako ze chcel by som navrhnut auto a myslim ze nejak tam musim pouzit skrutku, pros…
MM.. 12.02.2017 20:22
MM..
Tu nejde o samotné pole (to sa dá naštudovať), ale Ty zrejme o programovaní nič nevieš a vyzerá to t…
pme 12.02.2017 20:48
pme
Doplnim k eventom - ja osobne by som tam nerobil windows buttony ale asi len nakreslil 10x10 stvorce…
MM.. 12.02.2017 20:56
MM..
Ja netuším ako to funguje v nejakom "debilnom" C#...V DELPHI si to ošetrím cez OOP, viem aké tlačítk…
pme 12.02.2017 21:04
pme
V C# to funguje v zásadě stejné jako v "debilním" Delphi.
Wikan 12.02.2017 21:06
Wikan
Ano mozes mat buttony s ID ale je ich tam 100, tak to je lepsie vytvorit dynamicky 100buttonov a mat… poslední
MM.. 12.02.2017 21:58
MM..

Dotaz znie zhruba ako ze chcel by som navrhnut auto a myslim ze nejak tam musim pouzit skrutku, prosim napiste jak pouzit tu skrutku. Popisal si kompletny program ktory treba naprogramovat, programovanie neni pole (skrutka), ale pisanie algoritmov resp. reakcii na GUI eventy a podobne.
P.S. moja rada asi znie: daj si do google slova C# tutorial a uc sa postupne vsetky lekcie, pomaly a nepreskakuj.

Tu nejde o samotné pole (to sa dá naštudovať), ale Ty zrejme o programovaní nič nevieš a vyzerá to tak, že potrebuješ napísať celý program...

V Tvojom prípade potrebuješ doriešiť interakciu s užívateľom, tzn. čo sa stane ak užívateľ klikne na akési tlačítko - aká udalosť sa má vygenerovať, čo sa má užívateľovi zobraziť a ako má program reagovať...

Doplnim k eventom - ja osobne by som tam nerobil windows buttony ale asi len nakreslil 10x10 stvorcekov useckami do hlavneho okna, a potom podla pozicie mysi pri evente lbuttondown by som vedel ze na ktory stvrocek sa kliklo.
Keby to boli windows buttony tak to je potom neprijemne lebo robit event pre kazdy child rucne (100 childov) by bolo asi na hlavu, a zachytavat to u parenta je dost odveci.
(p.s. ale mozno ma na to c# nejake kniznice, nemam v hlave c# komponenty...)

Ja netuším ako to funguje v nejakom "debilnom" C#...V DELPHI si to ošetrím cez OOP, viem aké tlačítko bolo stlačené (button môže mať napr. ID) a podľa toho si zariadim ošetrenie udalosti. Iste bude treba urobiť akúsi "mapu" pre každý štát zvlášť - tiež by som to riešil cez OOP a nie poľom...

Ano mozes mat buttony s ID ale je ich tam 100, tak to je lepsie vytvorit dynamicky 100buttonov a mat len jednu event metodu pre vsetky (t.j. nie robit tam 100 buttonov rucne a 100 metod). Ano da sa aj tak. Child button event dojde parentovi, nemam to teraz v hlave presne musel by som pozret MSDN.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru