Předmět Autor Datum
A comu konkretne nerozumies? Mas na grafike DVI vystup? Ak ano tak kupuj monitor s DVI vstupom. Vseo…
MM.. 05.07.2007 14:22
MM..
Sorry, ale na hry nepotrebujes extremni uhly. Obecne jsou Samci velmi kvalitni kousky (toz delaju pa…
mif 05.07.2007 14:38
mif
tak ide o to na co je clovek zvyknuty. Clovek zvyknuty na CRT je pri prechode na lacne TN sokovany t…
MM.. 05.07.2007 18:23
MM..
TN uz lepsi nebude (:?:). Jen je treba vybrat lepsi kousek - a tady Samsung exceluje. Doporucil bych…
mif 05.07.2007 18:48
mif
Tak ved ja pisem presne to iste :-) Doporucujem nie TN, ale cena inych je niekde inde :-) TN ako pis… poslední
MM.. 05.07.2007 23:44
MM..

A comu konkretne nerozumies? Mas na grafike DVI vystup? Ak ano tak kupuj monitor s DVI vstupom.
Vseobecne lacnejsie modely su horsie ptz pouzivaju staru TN technologiu panela a teda obraz je dost zavisly na uhle pohladu (dokonca niekedy vadi aj to ze pri akomkolvek uhle pohladu je navrchu obraz tmavsi ako naspodku kvoli rozdielu uhlu pohladu na vrch a spodok monitora). Vseobecne drahsie (cena asi tak cena lacneho krat dva) su na tom lepsie maju lepsie technologie panela.
Tie doby odozvy su aj tak odzub, ale u rovnakeho vyrobcu cim menej tym lepsie (ale v reali to tie 2ms realne urcite nebudu)

Sorry, ale na hry nepotrebujes extremni uhly. Obecne jsou Samci velmi kvalitni kousky (toz delaju panely aj pro EIZO) a nebal bych se ho koupit (sam mam 17" SM710T jako druhy moncl). Taky bych se poohledl i po LG, ktere, po zruseni fabrickych nastaveni a kalibraci, maji obrazek srovnatelny (navic za nizsi cenu).

tak ide o to na co je clovek zvyknuty. Clovek zvyknuty na CRT je pri prechode na lacne TN sokovany tym ze proste ten obraz je navrchu vzdy tmavsi ako naspodku alebo naopak, co sposobuju katastroficke pozorovacie uhly u lacnych TN. Samozrejme ze vyrobca pise ze +-120° alebo podobny nezmysel ale stmavovat sa to zacina uz pri uhle +-10° :-) (vo vertikalnom smere). Samozrejme asi zavisi aj od konkretneho panela ale vseobecne TNka su v tomto o nicom.
Ak chce ale TN tak ok ale naco sa potom pyta aky ma kupit? :-)

P.S. skus tam dat jednofarebny obraz (napr. nokia monitor testom) a posuvaj hlavu tak +-20° vertikalne (zvislo). Mas tu farbu rovnomerne jasnu na celom displayi? Ak ano tak potom su fakt dobre ;-)
Lebo ja tu mam teraz pred sebou 19" samsung syncmaster 920N, urcite nejake lacne TN, a obraz je navrchu vzdy viditelne(ak je to jednofarebny obraz) tmavsi ako naspodku. Je uplne jedno ako posuvam hlavu proste na tom monitore poloha hlavy pre rovnomernu farbu asi neexistuje :-) P.S: jas a kontrast mam na dost nizkych hodnotach, inac je to pri bielych pozadiach (edfitory textov apod) pre moj vkus katastroficky svetle.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru