Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Live Streaming a RTMP hosting.

Ptal ses, ale ve stylu můžu projet trať na koloběžce? Ale už jsi na doplňující otázky nenapsal zda máš obě nohy a ruce a jak ta trať je dlouhá, zda je to 150m nebo 150 tisíc km. A protože zjevně netušíš, že poskytovatel hostingu musí dimenzovat výkon i konektivitu (za obojí se platí), tak se nediv, že tě bez diskusí odpálkovali, protože viděli dalšího mudlu-troublemakera, který "něco chce" a v podstatě neví co (a dle tvých reakcí ani nechce vědět).

Na 2000 příjemců budeš potřebovat CDN, s tím se smiř. Mimochodem, je úplně jedno, co budeš streamovat, to není podstatné. Podstatný je bitrate a maximální počet simultánních userů. Z toho se pak počítá potřeba konektivity a výpočetního výkonu. Mám dnes dobrou náladu, tak ti dám konkrétní příklad:

stream FHD@30FPS má v průměrně kvalitní verzi vysílané pomocí kodeku h.264 bitrate 4-5Mbit/s. V případě, že máš 2000 odběratelů, tak jen potřebná konektivita ze serverhouse je 4*2000 = 8Gbit/s (o schopnosti jedné mašiny toto ustreamovat rovněž docela pochybuju). Leda bys nasadil multicast, ale tomu nevěřím. Jak vidíš, je to blbá matika a zrovna okolo věcí, které tě tak nějak nezajímají. Podobně budeš muset spočítat náklady na peering (tj. celkově/objemově přenesená data ČR/zahraničí). Smiř se s tím, že na to nemáš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny