Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se změnou zvukové tóniny

Zdravím, vyskytl se mi specifický problém se zvukem, kdy se mi z ničeho nic změnila tónina (asi). Jde o to že veškeré zvuky slyším jinak, spozoroval jsem to zejména u zvuků které poslouchám hodně často. Např.: zvuky z windows, z teamspeku či písničky které už jsem slyšel nespočetně krát. Jak se to stalo ? Normálně používám svůj dvoumetrový Jack prodlužovák který si natáhnu do postele pro větší pohodlí. Jednou jsem to přepojoval zpátky, čili jsem vypojil prodlužovák zapojil zpět sluchátka (sluchátka,mikrofon,usb) a šel na teamspeak zpátky nastavit svůj mikrofon spávně protože sekundárně mám zapojenou ještě webkameru pro případ "skajpování" a teamspeak vždy nastaví automaticky mic z kamery. Tak jsem to šel přenastavit a najednou po chvilce (2 minuty) jsem si všiml že právě není něco v pořádku a od té doby se nic samo nespravilo (cca týden) takže jsem tu. Sluchátka normálně fungují všude jinde, zvuk je z nich normální (odzkoušeno na notebooku a mobilu), Do počítače jsem zkoušel ještě zapojit svoje obyčejné apple sluchátka co používám k mobilu a zvuk byl pořád stejný takže chyba bude na straně počítače.

Sluchátka: http://www.yenkee.cz/herni-sluchatka-ambush/yhp-30 20
Zvuková karta: Realtek ALC888 @ nVIDIA nForce 6100-400/405/420/430 (MCP61) - High Definition Audio Controller
Mhsh

Omluvte nejspíše zavádějící název, bohužel jsem netušil jak jinak tento problém popsat.

Předmět Autor Datum
Zkontroluj v nastavení zvuku, jestli nemáš upravené nastavení ekvalizéru nebo prostředí (Environment…
host 16.02.2017 21:34
host
Ked nevies co je zle tak by bolo mozno dobre odinstalit ovladace zvukovky, restart win, a znova ich…
MM.. 17.02.2017 08:02
MM..
Píšeš, ako český žandár litánie namiesto toho, aby si dal link na zvuk so zmenenou tóninou(?), aj ti… poslední
Nuda 17.02.2017 10:25
Nuda

Ked nevies co je zle tak by bolo mozno dobre odinstalit ovladace zvukovky, restart win, a znova ich nainstalit.
Z popisu "asi sa zmenila tonina" sa neda nic vydedukovat.
Keby sa fakt zmenila tonina tak by to bol HW problem, co ale nepredpokladam ptz taky probem prakticky nenastava. Hlavne skus restartovat Win, a pripadne aj vypnut PC z elektriky na minutu apod.
A skontroluj si vsetky nastavenia v ovladacoch resp. presne tam si skontroluj vsetko kde si robil toto: "Tak jsem to šel přenastavit a najednou po chvilce (2 minuty) jsem si všiml že právě není něco v pořádku"

Píšeš, ako český žandár litánie namiesto toho, aby si dal link na zvuk so zmenenou tóninou(?), aj tie zo zložky media Windows, spustené a nahraté z konkrétneho repro.

Môže robiť zmenu aj skrat, vlhkosť v kábli, indukcia, ovladač, membrány, cievky repro, mamenka Sedembolestná....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru