Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabídka spuštění win po tvrdém vypnutí PC

Zdravím a prosím o radu

Existuje možnost přinutit win aby po tvrdém vypnutí startovali zrovna "běžným způsobem" tzn. aby se nespouštěla ta nabídka před spuštěním, kde je výběr "spustit systém běžným způsobem" anebo "Spustit nástroj opravy..."?
Jde mě o to že budu mít PC s prezentací a řídit provoz bude v ideálním případě jen přítomnost/nepřítomnost napájecího napětí.

Děkuji za odpovědi, Honza

Předmět Autor Datum
Tak teď opravdu netuším, co vlastně chceš. Ty vypínáš PC stále natvrdo?
Fair-Play 19.02.2017 13:02
Fair-Play
Zatím ne, ale chci :-) Jde o to že budu mít PC s prezentací a časovým spínačem budu řídit napájení…
Jeniiik 19.02.2017 13:10
Jeniiik
Jo aha, už rozumím, nějaká prezentace ve "výkladní skříni".
Fair-Play 19.02.2017 13:11
Fair-Play
Trošku dražší řešení, ale: co třeba "chytrá" UPS s komunikací s PC (třeba přes USB), kdy by ho při v…
Kachlík 19.02.2017 13:09
Kachlík
Zajímavá myšlenka, ale to asi nedokážu zrealizovat (pokud pominu možnost nějaké opravdu chytré UPS,… poslední
Jeniiik 19.02.2017 14:37
Jeniiik

Zatím ne, ale chci :-)

Jde o to že budu mít PC s prezentací a časovým spínačem budu řídit napájení a tím řídit jeho provoz. Nechci aby jelo PC pořád, respektive v některých obdobích nesmí jet, na druhou stranu chci aby jelo nejlépe vždy, když bude připojeno k napájení (čemuž může zabránit uvíznutí spouštěcí nabídky). U tohoto PC dlouhodobě nebudu, takže kvůli případným výpadkům napájení apod. jiný způsob řízení nepřichází v úvahu...

Trošku dražší řešení, ale: co třeba "chytrá" UPS s komunikací s PC (třeba přes USB), kdy by ho při výpadku proudu vypnula, a zapnutí řešit přes BIOS při obnově napájení - standardním vypnutím se vyhneš otravné hlášce a nutnosti interakce po zapnutí, akorát netuším, jak pořešit tu UPS, aby "necpala elektřinu" pořád, ale "pustila proud" až při obnově síťového napájení (snad je to srozumitelně).

Zajímavá myšlenka, ale to asi nedokážu zrealizovat (pokud pominu možnost nějaké opravdu chytré UPS, ale to už mě prodražuje celé zařízení nemluvě o rozměrech - dělal jsem speciální case, abych se vlezl do co nejmenších rozměrů a teď UPS :-). Celé by to asi vázlo na tom že CPU naswitchuju buď aby se spouštělo (a vypínalo) na cuplík (resp. spojení dvojice konkrétních pinů), anebo aby CPU běželo při přítomnosti napájení (tzn. vypnutí cuplíkem vyvolá pouze restart). 1. variantu switchování potřebuju pro řízení pomocí UPS (nebo čímkoliv chytrým, nějakou elektronikou), 2.variantu zase aby to fungovalo v požadovaných podmínkách (Ve zvolených časových úsecích, přičemž stabilita primárního zdroje napájení není zajištěna).

Myslím, že někde to tam nastavit jde, určitě mi dá za pravdu každý kdo v hospodě 20x za večer vypnul a zapnul do sítě výherní terminál a tento pokaždé jel zrovna do win a do provozu.

Nemyslím, že je to v Biosu, buď přímo win, anebo nějaká dosovská aplikace, spouštěná před win, která to řídí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru