Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Haluzne spravanie nb

DOstal sa mi do ruku paradny kusok a uz druhy den sa s nim trapim.
Nb, kde user hlasil, ze mu preblikuje Chrome. Ked som to uz v rukach mal ja Chrome uz neblikal rovno sa otvaral v nahodnych intervaloch. Niekedy otvoril 5-6 okien naraz, potom chvilu klud a dalsie okna. Ked sa mi podarilo zavriet vsetky obcas bol chvilu klud (par minut) a potom sa to cele spustilo znovu.
Preblikovanie (akoby pokus o refresh) robil aj IE.
Povodne som mal podozrenie na virus, ale nic som tam nevidel, pozrel som registre nejaky haky na chrome.exe, ci iexplore.exe, alebo len na exe subory som nenasiel. Na pozadi nic podozrive neblikalo.
Nic podozrive nenasiel ani nainstalovany Avast, MBAM, ci Eset rescue.
Po nahodeni Ubuntu sa system choval korektne, cim som vylucil chybnu klavesnicu, ale pre istotu som ju skusil fyzicky odpojit, nepomohlo.
Nakoniec som spravil reset to default, cize instalaciu systemu z recovery particie spojenu s formatovanim disku. Na moje prekvapenie sa po chvilke Chrome zacal spravat rovnako. Otvaral prazdne okna do nekonecna.
Kontroloval som disk aj pamate, presli viacerymi etstami a su ok.
Spravil som este jedno recovery a instaloval ako prvu Operu. Sprava sa korektne. AKonahle stiahnem Chrome spusti sa a zacne otvarat okna.
Som z toho mimo, este som take nevidel.
Ide o asi 5 rocny HP nb, napadol ma studenak na maticnej, ale preco by sa prejavoval iba pri Chrome mi jasne nie je.

Předmět Autor Datum
Skus aj cisty win, ne recovery. Este by to mohla byt nejaka blbnuca klavesnica alebo touch alebo co…
MM.. 22.02.2017 17:22
MM..
SKusal som to u zakaznika aj u seba,.chrome taham priamo zo stranky Googlu. Este som zabudol, ze pri…
fleg 22.02.2017 17:28
fleg
Tiez si myslim ze nieco blbne ohladom klavesnice, odpoj preistotu obe aj klavesnicu aj touch, pripoj…
MM.. 22.02.2017 17:36
MM..
Ked bootnes dos (akykolvek, W98 instalacka, alebo freedos, alebo ms dos) tak si spust to exe, ci pri…
MM.. 23.02.2017 08:38
MM..
Mozem skusit, ale preco to potom v Ubuntu, ci Eset rescue neblblo?
fleg 23.02.2017 09:41
fleg
Ja neviem ale moze to posielat nejake multimedialne scan kody ze odstartuj internetovy prehliadac, a…
MM.. 23.02.2017 10:55
MM..
Možno to má aj touchpad. flešol by som BIOS zmenil predvolený prehliadač možno má neznámy notebook H…
sakraforte 23.02.2017 09:01
sakraforte
To znie sice logicky, ale Chrome som instaloval tak, aby nebol predvolenym prehliadacom. Navyse ak b…
fleg 23.02.2017 09:43
fleg
Chrome nepoužívam, tak to neviem posúdiť. Predraďovacie klávesy v kombinácii s tlačítkom myši dokážu…
sakraforte 23.02.2017 10:26
sakraforte
Je nejaky rozdil v chovani portable chrome a normalniho chrome?
vopicak 23.02.2017 10:29
vopicak
ANo maly rozdiel je. Normalny Chrome si otvori 20 okien, portable len preblikuje akoby si neustale r…
fleg-sk 23.02.2017 12:25
fleg-sk
Skus to projet těmito programů https://www.slunecnice.cz/sw/malwarebytes-anti-mal ware/ download_a…
titanic1912 22.02.2017 17:42
titanic1912
Ty žiješ ve vlastním světě co? :-D
icepower32 22.02.2017 18:54
icepower32
:beer: +1
dennyB 22.02.2017 19:10
dennyB
skenoval jsi recovery na rootkity?
lední brtník 22.02.2017 19:54
lední brtník
OT: To vypadá na Chromebook! :-p
jege 23.02.2017 10:43
jege
Tak som to nakoniec vybojoval uspesne. Nasiel som na nete zopar nestatnikov, takmer kazdy thread sa…
fleg 23.02.2017 19:26
fleg
Ono to bude IMHO skor zavada v HW, ne "nejaky problem Win s HP", taky problem technicky nemoze exist…
MM.. 23.02.2017 21:13
MM..
Odkial sa, ale podla teba valili kody, kde som mal odpojeny touchpad aj klavesnicu? A preco bol linu…
fleg 23.02.2017 21:34
fleg
Keyborad conroller je na doske, scan kody posiela on. Notebookova klavesnica https://en.wikipedia.or…
MM.. 23.02.2017 21:43
MM..
tohle vypadá logicky. a neuvěřitelně. lze vůbec takovou hovadinu vynalézt? poslední
kmochna 24.02.2017 10:35
kmochna
Alebo ak ma ten NTB touch listu a na nej akoze www "klavesu" (touch) na takej liste pod displayom, t…
MM.. 23.02.2017 21:59
MM..

Skus aj cisty win, ne recovery.
Este by to mohla byt nejaka blbnuca klavesnica alebo touch alebo co ze by to furt stlacalo kdesi cosi co spusta chrome (klavesu alebo co).
Uz si mal vybratu baterku aj nabijacku na minutu dufam (EC by mohol "stlacat klavesy" aj bez klavesnice.
Dalsia vec je ze odkial tahas ten chrome, ci to neni nejaky naprd. Ak si u neho doma tak by mohol mat zmenene DNS na routri a tahat to niekde z ruska zavirene.
Inac neviem chrome som videl raz na mojom firemnom PC, a ani sa nechcel spustit ("instaloval" to tam firemny admin s firemnym image), takze som si urobil nazor na ten SW :D Aj na firemneho admina.

SKusal som to u zakaznika aj u seba,.chrome taham priamo zo stranky Googlu.
Este som zabudol, ze pri pokuse spravit chkdsk pri starte systemu sa kontrola zrusi (akoby stlacenim klavesy) co by indikovalo problem s klavesnicou, ale takto sa mi to spravalo aj pri odpojeni klavesnice (pouzival som tu virtualnu), takze som z toho mierne mimo.

Tiez si myslim ze nieco blbne ohladom klavesnice, odpoj preistotu obe aj klavesnicu aj touch, pripoj si USB klavesnicu alebo USB mys. A resetnut ten EC vybratim baterky. Pozeraj okolo konektora klavesnice ci neni tam nejake mokre smetie ktore by tam vytvaralo nejake spojenia pinov alebo co.
Inac neviem. Chcelo by to test ze ci prichadzaju nejake scan kody, doma mam na to DOS program tusim pripadne ti poslem ked nezabudnem (ak zabudnem tak mi napis :D)

Ja neviem ale moze to posielat nejake multimedialne scan kody ze odstartuj internetovy prehliadac, alebo Fcislo klavesu, apod. Fcislo klavesa sa normalne v OS neprejavi. Neviem ved prave ten program ti vypise ci prichadzaju scan kody nejake ja to nemozem hadat :)
P.S: ked ho spustis tak otestuj realnou klavesou ze to vypisuje scan kod a potom netlac nic a kukaj...

Možno to má aj touchpad.
flešol by som BIOS
zmenil predvolený prehliadač
možno má neznámy notebook Hot-key na spustenie prehliadača.

Včera sa mi dostala na servis multifunkcia, ktorá mala "zaseknuté" (stále stlačené) tlačítko na kopírovanie. Prevádzkovali to takto asi rok. Keď sa prestanem smiať, určite o tom napíšem poviedku.

To znie sice logicky, ale Chrome som instaloval tak, aby nebol predvolenym prehliadacom. Navyse ak by blbol hot-key otvaralo by mi to Operu ako predvoleny prehliadac tiez. Takisto touchpad by s tym nemal mat nic spolocne, pretoze to vyzera na sw zalezitost, kedze sa to zameriava len na IE a Chrome. Opera a FF neblbnu.

Tak som to nakoniec vybojoval uspesne.
Nasiel som na nete zopar nestatnikov, takmer kazdy thread sa koncil po par strankach ako nevyrieseny, pricom kazdy z nich vyskusal asi vsetko, co je antivirovej a antimalwarovej scene, pretoze takmer vsetci tvrdili, ze je to virus. Zopar nestastnikov skusali aj menit klavesnice. Zbytocne.
Skusil som upgrade biose, hodil som tam cistu win10 a hned od zaciatku sa mi otvaral Edge ako najaty (IE robil to iste len v mensej miete, skor robil refresh).
Az som nasiel jedneho nestanika a ten ma naviedol na spravnu cestu.
Ide o nejaky problem Win vs hotkey u HP(hoci som hotkey disabloval v biose problem pretrvaval), takze som musel stiahntu program KeyTweak a disablobat www button.
Fuj 2.5 dna v prideli kvoli takjeto chuj....

Ono to bude IMHO skor zavada v HW, ne "nejaky problem Win s HP", taky problem technicky nemoze existovat to je imho jasna zavada HW, sa divim ze to vybratie baterky a nabijacky neporiesilo, ptz to by malo. Akokeby sa im sral EC firmware (flash EC posahana), to ale nepreflashujes len tak.

Disablovanie scan kodu vo Win je dobry napad to ma nenapadlo :) Ale sak si si mal spustit moj program a by si videl hned www scan kody co sa tam vkuse valia. (ja viem neni to pre win, ale vo win to je problem lebo win sa do toho moc sere)

Odkial sa, ale podla teba valili kody, kde som mal odpojeny touchpad aj klavesnicu?
A preco bol linux imunny? Preco mi Opera a FF v povodnom Win7 fungovala bez problemov a vo Win10 mi na Opere neslo pisat a otvaral sa mi vzdy jeden tab navyse?
Navyse ak by to bola hw zavada malo by ju tolko ludi na nete? Nie kazdy pisal, ze ma HP, ale ti, co napisali mali tiez HP nb;o).

Keyborad conroller je na doske, scan kody posiela on. Notebookova klavesnica https://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_technology# /media/File:Keyboard_Construction.JPG je len kopa kontaktov resp. kapacitnych skrizeni vodicov, ona neposiela nic. T.j. odpojenim ntb-klavesnice len odpojis par dratov, kontroller ale ostava na doske. (Na rozdiel od toho normalna PC klavesnica ma kontroller v sebe, ta posiela do PC rovno scan kody)
Ked je zblbnuty EC (to je proste uController na doske notebooku, s vlastnym firmware a okrem ineho sa hra aj na keyboard controller) tak moze posielat scan kody.
Preto som pisal odpoj baterku aj nabijacku, nech sa ten mikrokontroller resetne, on inac furt bezi aj v S5, resp. vtedy sa sam zasleepuje ale ked je zblbnuty tak nevies co robi, pocitac je v S5 (soft off) a nejaky kontroller na doske si robi nieco.

P.S. Ked si pisal ze riesenie je blokacia scan kodu, tak je problem najskor v EC firmware. (ano EC firmware je od HP, ale keby bol firmware blby od vyroby tak by blbli vsetky ntb, ne len 3 na svete :D)
Ale mozno je spravne riesenie nainstalit do Win nejaky HP sajrajt aplikaciu ktora v EC vypne posielanie debilnych scankodov :D

Alebo ak ma ten NTB touch listu a na nej akoze www "klavesu" (touch) na takej liste pod displayom, to mavalo HP na niektorych modeloch, tak sa moze srat tam to ze tam vznikne nejaky zvod alebo kapacita kdesi alebo kontakty starnu na nejakom konektore k tej liste, a potom si EC mysli ze furt ktosi macka tu touch klavesu pod displayom....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru